Hem | Politik | Alliansen har nu gått över gränsen för det acceptabla

Alliansen har nu gått över gränsen för det acceptabla

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Oavsett var som sagts av Alliansen så kvarstår följande, läs Alliansens yrkade här på bilden, yrkandet var framlagt av (MP),s företrädare Christian Nordberg på senaste Kommunstyrelsemötet Bilden visar det yrkandet som inlämnades på mötet, den finns som offentlig handling på kommunen, om någon vill ha ett eget ex, maila bara och begär ut det, det är gratis!

Yrkande från Alliansen Yrkande från Alliansen


Så här var det, PÅ RIKTIGT!

Jo, de entledigade alla i KSAU, (vilket inte hade behövts om (SD) och Bålstapartiet själva velat byta), och de föreslog med 100% säkerhet en egen majoritet, två personer från alliansen och en person från (SD) (se deras förslag längst ner på sidan av yrkandet:)

Den borgerliga alliansen, förstärkt med MP, gått in och lagt sig i övriga partiers nomineringar och representation i nämnder och styrelser, bara detta borde resultera i att deras medlemmar normalt borde ställa en förtroendefråga mot sina partiföreträdare.

De har haft två möten med (SD), även detta med 100% säkerhet, och diskuterat hur de gemensamt skall agera i vissa aktuella frågor, ICA,s etablering, byggande av Bovieran etc. Jag tycker att detta är bra, samverkan gynnar alla i Håbo.

Dock har jag lite svårt att köpa att de lägger sig i andra partiers platser i nämnder och styrelser.
Man ville ha bort Bålstapartiet från Kommunstyrelsen arbetsutskott, KSAU, och inledde en förhandling med (SD) om hur det skulle gå till.
Alliansen beslutade att entlediga och upplösa KSAU för att sedan välja nya ledamöter, där alliansen föreslogs få två platser och (SD) en plats, resterade två platser går med automatik till (S).

De senaste dagarna har Alliansen försökt att lägga ut dimridåer, och även farit med osanning om vad som hänt, och det är väl det som är det mest anmärkningsvärda, varför kan dom inte stå för att de samarbetat med (SD) för denna lösningen? Vad är det för fel med det?

Man kan på Alliansens FB-book läsa följande:

-”SD/Båp gjorde en rokad och valde in SD på sin stol som tidigare innehafts av Båp”

Nej vi gjorde ingen rokad, detta är bara struntprat och osant, hade vi velat att göra detta hade vi bara anmält ett valärende på KS och begärt ett entledigande av mig och ett fyllnadsval av Micke, tid 1 minut!

Nu föreslog (MP), i alliansens namn, att entlediga alla, samt att därefter välja nya ledamöter, en fråga som (S), (Båp) motsatte sig, men blev nedröstade med 7 mot 6, det är bara att läsa protokollet!

Man har också mage att påstå att man inte föreslagit att (SD) skall få den ordinarie platsen, och därmed bilda en ny majoritet i KSAU med (SD), detta är en ren lögn, och det bekräftas av deras yrkande.


-” Vi har inte erbjudit någon ordförandestol till SD” påstår man, dock har (SD) medgett detta i en intervju i Enköpingsposten.

Citat från EP i dag där Bengt Björkman (SD), tack Bengt för att du är rak och ärlig, redovisar vad som egentligen hände!:

"Ingick förkortning av mandatperioden för arbetsutskottet?
– Ja, svarar han. (Bengt Björkman, min kommentar)
Han bekräftar också att han har blivit erbjuden ordförandeposten i Håbo Marknads AB men tackat nej."


Alliansen har erbjudit (SD) både en ordförandepost och en förkortning av mandatperioden i KSAU för att bilda en ny majoritet tillsammans, punkt slut!!
 
Owe Fröjd
Bålstapartiet
 Prenumerera på kommentarer Kommentarer (7 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 08 Sep 2016
Det finns ingen gräns när det gäller att få ut Owe Fröjd och BåP ut ur politiken. Alla medel är tillåtna och skulle vara ett lyft för Håbo kommun.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 08 Sep 2016
Håller med dig Håkan, så kan man tycka. Det jag har kritiserat är inte att Alliansen och MP vill ha/har ett samarbete, endast att Alliansen och MP nu förnekar det.

Och man "sköt man sig själv i foten" samtidigt, från att tidigare haft en Bålstapartiet i AU har man nu en SD och en Bålstapartist, detta då Bålstapartiet går in som ordinarie om SD är borta!,
Med dessa faktum gjorde vi valsamverkan med S och V i KSAU, eftersom Alliansen gjorde det med SD.

Jag begriper inte än i dag hur de tänkte, före, och hur de nu tänker nu när de försöker att i efterhand förvanska sanningen. Allt finns på papper, yrkandet här, och hela protokollet om att vi och S yrkade nej kommer ju att bli offentligt de närmaste dagarna.

Du Håkan, som tidigare Moderatpolitiker, kanske kan förklara detta för mig?
Ha en bra dag
avatar
Håkan Sundström 08 Sep 2016
Owe, ja det är riktigt att jag var med i moderaterna under Arne Brocknäs tid. Efter honom kom Nanning och Nina Lagh som drev moderaterna åt fel håll, då jag och många andra bestämde sig för att lämna moderaterna. För den förste som jag nämnde gick bort av kända orsaker och som du hyllade i KF med en tyst minut.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 08 Sep 2016
Vad bra för dig att det nu är ny ledning i M, det är kanske därför som du har så tät kontakt med dom nu för tiden?
Vi kanske får se dig på Moderaternas valsedlar 2018, och kanske högre upp än plats 40 som förra gången??
avatar
Håkan Sundström 08 Sep 2016
Nä du Owe, så länge som du finns med i Håbopolitiken kommer inte jag att delta i samma sandlåda. En politiker ska vara beredd att samarbeta över blockgränserna och den viljan finns inte hos dig. Du är en politiker som vill sabotera samhällsutvecklingen, när du inte fick plats i alliansen denna gång. Hade det blivit annorlunda så hade koskällan klingat annorlunda.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 08 Sep 2016
Bra, då vet jag
avatar
Attila Gal 11 Sep 2016
OBS! Möjligheten att kommentera artiklar är stängd fram till sista oktober. Orsaken är att några medlemmar har råkat hamna i ett ställningskrig. Jag ber alla medlemmar fundera över skillnaden mellan sak och person samt att bemöta andra hur man själv vill bli bemött. Alla artiklar presenteras även på HåboPortalens Facebooksida, där det fortfarande går att kommentera.
totalt: 3 | visar: 1 - 3

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2698