Hem | Politik | Kaos förväntas vid pendlarparkeringen i Bålsta efter nyår

Kaos förväntas vid pendlarparkeringen i Bålsta efter nyår

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Insändare) Med anledning av att Bålstatillägget tas bort för pendeltåget, kommer många pendlare att ta bilen till pendelstationen för att slippa det dyra UL tillägget inom Bålsta. Det stora kaoset kommer att uppstå till våren när den övre parkeringen stängs av för byggnation av det nya parkeringshuset och ett nytt resecentrum.

Kaos förväntas vid pendlarparkeringen i Bålsta efter nyår, skriver insändaren Kaos förväntas vid pendlarparkeringen i Bålsta efter nyår, skriver insändaren


Den politiska alliansen såg den uppkomna situationen, när Bålstatillägget slopas och la en plan på att utnyttja scout tomten som ligger i anslutning till den nuvarande parkeringen och där iordningsställa parkeringsplatser för upp till 900 bilar. Detta togs upp i kommunstyrelsen i oktober för beslut, men röstades ner av oppositionspartierna S, BåP och SD. Beslutet är nu att bygga på befintlig parkering för ca 540 bilar. Hälften så många och var skall alla bilar ta vägen under byggnationen?

Nu frågar man sig varför oppositionen S, BåP och SD röstar på detta sätt och utsätter pendlarna i en kaotisk situation. Redan idag, utan ny SL taxa, är det svårt att hitta P plats på rimligt avstånd. De vet alla som av olika skäl inte kan ta de tidiga avgångarna. Det finns bara vad jag kan förstå en förklaring som är att skapa kaos, där alliansen får klä skott för den uppkomna situationen och i syfte att få röster vid valet 2018. Parkeringsbolaget kommer att skriva mängder av parkeringsböter som borde adresseras till Socialdemokraterna, Bålsta Partiet och SverigeDemokraterna i Bålsta.

Nej pendlar vänner och väljare i Håbo, vi måste få en ändring på detta och kräva att scouttomten redan nu görs i ordning för bilparkering. Då kan vi alla se fram emot våra pendlarresor med SL, och behöver inte jaga runt i Bålsta för att hitta en P plats för bilen.

Håkan SundströmPrenumerera på kommentarer Kommentarer (2 Skickat)

avatar
Pål Christophersen 05 Dec 2016
En del av dom kan jo börja cykla. Det funkar nog helt fint för 50% av alla som i dag använder bil.
avatar
Owe Fröjd 06 Dec 2016
Ja, eller samåka i en bil under tiden, det är ju en begränsad period på 1-2 månader, och inget bygge i vår som det skrivs i inlägget, troligtvis tidigast under sommaren!

Skribentens insinuationer att oppositionen gör detta på rent jävelskap för att vinna valet 2018 är nästan lite komiskt, självklart inte, Alliansen gör allt de kan för att själva förlora valet, vi behöver inte göra något sådant:)

Majoriteten i kommunen (det vill säga oppositionen) har tagit det som vi tycker vara det bästa beslutet, bygg ett parkeringsdäck på den gamla parkeringen, inte på scouttomten, den tomten kan användas på sikt för tex. fler bostäder etc. och man slipper bygga en bro över vägen, både fult och dumt!!!
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2726