Hem | Politik | Valrörelsen har startat i Håbo

Valrörelsen har startat i Håbo

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Insändare) Nu har vi mindre än hälften kvar av valperioden 2014 -2018, valdagen börjar närma sig och de politiska partierna i Håbo har börjat forma sina strategier inför höstens val 2018. Det är dags att ta fram kristallkulan som sträcker sig fram t.o.m. 2018 och finner att oppositionen i Håbo har format sin strategi fram till valet väldigt klart. Som går ut på att försvåra styret för Håboalliansen så mycket som möjligt med stöd av SD, för att utlösa ett missnöje bland medborgarna i kommunen och som i slutändan ska resultera i en valseger för oppositionen 2018. Vad väljarna måste veta när de går till vallokalen, är att Bålstapartiet och Socialdemokraterna är i symbios med varandra, att en röst på Bålstapartiet är en röst på socialdemokraterna.

Valrörelsen har startat i Håbo Valrörelsen har startat i Håbo


Hur oppositionen ska forma sig inför valet är idag en bevarad hemlighet, men läckorna säger att socialdemokraterna är desperata att forma laget p.g.a. sin ålderstigna skara av medlemmar, väldigt få personer är under pensionsåldern och återstoden har inte den kompetensen att leda och styra Håbo kommun. Eftersom både Bålstapartiet och Vänstern idag har en tynande tillvaro, där medlemmarna flyr partierna, finns risken att Bålstapartiets ordförande byter fot tillbaka in till sina rötter i socialdemokraterna, som han tillhörde i början av 90 talet, för att i slutändan av sin politiska karriär uppnå en hög position inom Håbopolitiken. Om man ska spekulera i vad som händer inom socialdemokratin, så kan man konstatera att nuvarande oppositionsråd som p.g.a. sina 68 år och sin oförmåga till samarbete med andra partier, inte blir nominerad till kommunstyrelsens ordförande för nästa valperiod. 

Hur den styrande alliansen ska forma sig är en lika bra bevarad hemlighet, men känslan bland medborgarna är att de kommer att stärka sin ställning genom att ta röster från oppositionspartierna S och BåP. SD kommer troligtvis att ligga kvar på sin nuvarande position och ge stöd till allianspartierna. Orsaken till minskningen för S och BåP är väldigt klar och beror främst på det kaos de skapat inom politiken fram till valet, samt det obefintliga samarbetet som oppositionen visat under denna valperiod. 

Håbo kommun behöver en stark majoritet för att kunna utvecklas tillsammans med den växande befolkningen i kommunen.

Det är bara att vänta till september 2018 och hoppas att medborgarna lägger rösten för en utvecklande kommun.

Håkan SundströmPrenumerera på kommentarer Kommentarer (4 Skickat)

avatar
Christian Johansson 20 Dec 2016
Jag har svarat på detta i annat forum. Men jag hoppas oavsett resultat att nästa styre består av max tre partier.
Har inget emot minoritetsstyre men då måste man se till att få igenom budgetarna.

Med vänlig hälsning

Christian
avatar
Owe Fröjd 20 Dec 2016
Minoritetsstyre fungerar bara om man försöker ha ett ärligt försök till samverkan, är förslagen förankrade så rullar de oftast igenom hela vägen, om det inte dyker upp något oväntat!

Ett majoritetsstyre är att föredra, tycker jag.......

God Jul Christian
avatar
Håkan Sundström 20 Dec 2016
Tänk att här är vi överens.
God Jul
Håkan
avatar
Owe Fröjd 21 Dec 2016
Ja, Håkan, vi får alla hoppas på en ökad samverkan, men framför allt bättre förankrade beslut nästa år.
God Jul själv
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2698