Hem | Politik | Har oppositionen brist på politisk kompetens?

Har oppositionen brist på politisk kompetens?

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Har den politiska oppositionen i Håbo brist på politisk kompetens? Det måste man fråga sig baserad på den diskussion som uppstod i Kommunfullmäktige mötet i måndags.Kommunens tjänstemän hade tagit fram en ny avgift för fotvården på 480kr f.o.m. den 15 mars och var baserad på den prisbild som de privata fotvårdarna tar ut av personer över 65 år. Oppositionen hade ett förslag på 420kr som SD föreslagit och som beslutades i KF i måndags.

Vad oppositionen inte hade kännedom om var att det finns en EU lag som förbjuder att stater och kommuner inte får subventionera verksamheter som är under konkursans vilket denna kommunala fotvård befinner sig i.

Man får inte koppla ihop den medicinska fotvården som Lanstingen betalar och har ett pris på 200kr, utan gäller endast den vanliga fotvården och ska således ha ett pris på 480kr. Detta beslut kommer troligtvis att anmälas till förvaltningsrätten.
Är personen över 65 år och inte har ett behov av medicinsk fotvård ska denna person betala 480kr enligt förslag från kommunens tjänstemän.

Håkan SundströmPrenumerera på kommentarer Kommentarer (1 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 09 Mar 2017
Ja, det kan man klart konstatera, åtminstone den talesman som oppositionen använder sig av i sina S.k. politiska argumentationer som tyvärr sanktioneras av övriga oppositionen.
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2682