Hem | Politik | Oppositionen i Håbo krackelerar i sina fogar

Oppositionen i Håbo krackelerar i sina fogar

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Insändare) Nu har oppositionen och främst socialdemokratin i Håbo börjat krackelera i sina fogar. Socialdemokraternas främste representant Werner Schubert tillsammans med Owe Fröjd, har nu passerat anständighetens gräns, när de offentligt går ut i media med rena lögner och påstår felaktigheter som inte existerar. De skäller ut kommunens tjänstemän för att inte sköta sitt jobb och att de struntar i att utföra tagna politiska beslut.

Owe Fröjd skäller ut allmänheten i KFs frågestund, tycker insändaren Owe Fröjd skäller ut allmänheten i KFs frågestund, tycker insändaren


Werner Schubert och Owe Fröjd skäller ut allmänheten i KFs frågestund, utan att besvara ställda frågor. Han ifrågasätter också kommunalrådets kompetens, med påståendet att det är en ynkedom att inte kunna styra och leda kommunen. Han skriver vidare att Carina Lund sprider alternativa sanningar på Amerikanskt vis, ovillig till samförstånd och bestrafare av samhällets äldre och svagare medborgare, samt att Carina Lund har monumentala okunskaper om självkostnadsberäkningar och att hon inte effektuerar demokratiskt fattade beslut.

Att socialdemokraternas andre man uttrycker sig så vårdslöst om allmänheten, sina politiska kollegor och kommunens tjänstemän, visar på grovt språkmissbruk av en folkvald politiker, som klart visar på ett totalt haveri inom socialdemokratin i Håbo. Han t.o.m. påstår att Carina Lund har lurat mig med sina politiska budskap och att jag är grovt vilseledd av moderaterna, när han själv under en seglats konverterade från att ha varit en hängiven moderat till att bli socialdemokrat. Detta betraktar jag som höjden av arrogans och brist på respekt för den enskilde medborgaren.

Socialdemokraterna idag är i stor kris, som är en global kris och som väl avspeglades i det Holländska valet. Nästa stora värdemätare blir det Tyska och Franska valet, som äger rum inom kort. Visar det där en tillbakagång för vänstern, kan man räkna den socialdemokratiska rörelsen som förlorad i Europa.

Håkan SundströmPrenumerera på kommentarer Kommentarer (4 Skickat)

avatar
Christian Johansson 28 Mar 2017
Socialdemokratin är inte vad den varit för att de helt enkelt inte är mer arbetarparti än någon annan.
Dock hänger de fortfarande kvar i Sverige som största parti, men kanske beror på Alliansens inte vet vad de vill på riksnivå.
Förstår mig inte på Alliansen om fyra partier inte vill regera med någon annan än de själva, varför bildar de inte ett parti??
Mitt förslag var att slå ihop C+Fp och M+Kd men det vill inte M för då skulle C+Fp kunna bli större än M+Kd.
Vi hade ju C+Fp (Misam) ett tag och det funkade väl bra???

Med vänlig hälsning

Christian
avatar
Håkan Sundström 28 Mar 2017
Ett intressant förslag som jag gärna skulle prrova, men som du skriver så skulle risken bli att M och KD inte blir de mest framstående inom alliansen och 2 partiledare mister sin ledarposition.
avatar
Christian Johansson 29 Mar 2017
Nä M och Kd kommer kanske inte vara framträdande, men hur länge kan Kd existera med ständigt låga opinionsiffror , visst de brukar höja sig till valen men de har inte många trogna väljare.
I min egna sammanvägning av opinionsmätningarna (där jag tar bort högsta och lägsta resultat) så har de idag ett stöd på 3.0 %.

Tittar man i andra länder t.ex Tyskland så finns ett högerparti (CDU)och ett liberalt mittenparti (FDP) (inte två av varje).

De 2 partiledarna som måste bort är Ebba Busch Thor och Jan Björklund. Men detta borde gjorts direkt efter valet 2014.

Gör man samma sak i Håbo så slipper vi ett styre på 5 partier. Vilka som skulle leda partierna här är kanske svårare. Jag önskar att alla som röstar (oavsett parti) kryssar en kandidat så man får en verklig uppgift hur stort stödet för en kandidat är.
Ska bli väldigt intressant hur Ni bildar styre efter 2018. Vill man inte ha med Sd så kommer det inte bli enklare att bilda majoritetsstyre. Vi kanske ser ett styre på 14 mandat med 6 partier.


Med vänlig hälsning
avatar
Håkan Sundström 29 Mar 2017
Christian
Det blir väldigt ntressant vilket styre vi får i Håbo inför nästa period. Jag hoppas vi har lärt oss något av vad som varit under denna period och röstar för ett starkt majoritetsstyre som speglar valresultatet. Jag har sedan många år propagerat för ett starkt majoritetsstyre som var påväg att bli för denna period men som socialdemokraterna saboterade i denna uppgörelse med sina orimliga krav.
Jag hoppas fortfarande på ett samgående mellan S och M om Owe Fröjd håller sig ifrån att gå ihop med sossarna. Blir Owe med S så blir det samma problem att styra Håbo under nästa period.
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2739