Hem | Politik | Första dialogmötet genomfört i projekt för att lyfta näringslivet

Första dialogmötet genomfört i projekt för att lyfta näringslivet

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

På torsdagsmorgonen samlades drygt 30 deltagare för det första dialogmötet i samverkansprojektet ”Tillsammans mot ett bättre företagsklimat”. Både företagare, politiker och tjänstemän från Håbo kommun diskuterade vad som är viktigt för att Håbo ska ha ett bra näringslivsklimat.

Första dialogmötet genomfört i projekt för att lyfta näringslivet | Foto: Håbo kommun Första dialogmötet genomfört i projekt för att lyfta näringslivet | Foto: Håbo kommun


Många branscher fanns representerade på mötet: lokala enmansföretag, nationella branschorganisationer, jordbrukare, och tillverkande- och tjänsteföretag satt tillsammans och pratade ihop sig om vad som är viktigast i näringslivsarbetet.

- Jag är ute och träffar många kommunledningar och det här initiativet är jättebra, att de olika grupperna möts och får förståelse för varandras situationer, säger Mikael Ek, Svenska Stadsnätföreningen.

Dagens tema var ”Infrastruktur och kommunikation” och är första steget i en serie om tre dialogmöten som avslutas i början av nästa år för att utmynna i en handlingsplan. Det gemensamma arbetet ska leda till en ”håboanda” där alla aktörer, både privata och offentliga, ska hjälpas åt att arbeta mot samma mål: att bli en av Sveriges tjugo bästa företagarkommuner.

- Nu har vi startat upp det praktiska arbetet, säger Lars-Erik Sandgren, vd vid Håbo Marknads AB.

- Det här är ett långsiktigt arbete och vi känner verkligen att vi har alla med oss på tåget och det är det som behövs för att nå resultat.

Bland frågorna som diskuterades under morgonen fanns bland annat centrumutvecklingen, servicenivån, hur kommunen värdesätter de lokala företagen och tillgången på kompetens. I det första steget fick deltagarna diskutera vad dessa ämnen betyder, och i steg två ska man lyfta fram och prata ihop sig om lösningar på utmaningarna.

- Det är spännande att få delta i viktig utveckling av kommunen, säger Johan Durling, fastighetsägare och mäklare i Håbo.

- Jag har varit verksam här sedan mitten av 1980-talet och har lång erfarenhet av samhället och marknaden.

Bland deltagarna syntes både gamla och nya Håboföretagare, politiker och tjänstemän och som avslutning applåderade man varandras engagemang. Steg två för gruppen ”Infrastruktur och kommunikation” sker den 22 november klockan 08.00-10.00 på Aronsborg och då ligger fokus på att hitta lösningar. Det går bra att anmäla sig till denna träff även om man inte deltagit i det första.

Läs mer om projektet kring näringslivsklimatet här.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2685