Hem | Politik | Bålstapartiet BÅP | Försäljningen av Kalmarsand stoppad ännu en gång

Försäljningen av Kalmarsand stoppad ännu en gång

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Under förra mandatperioden försökte den dåvarande oppositionen (nuvarande minoritetsmajoriteten) att sälja ut Håbohus hyresrätter i Kalmarsand, vilket stoppades. I dag på Håbohus styrelsemöte togs denna fråga upp från minoritetsmajoriteten ännu en gång.

Försäljningen av Kalmarsand stoppad ännu en gång Försäljningen av Kalmarsand stoppad ännu en gång


Bålstapartiet tillsammans med Socialdemokraterna stoppade försäljningen även denna gång då vi tillsammans har majoritet i styrelsen.

Det är fel att sälja dessa fastigheter i dagsläget, det stundar en ny vägsträckning förbi Kalmarsand, en ny stor nyproduktion av exklusiva lägenheter vid den nuvarande silon vilket gör att denna fastighet kommer att öka mycket i värde de kommande åren.

Dessutom har Håbo kommun en brist av hyreslägenheter och vi förstår inte varför minoritetsmajoriteten vill omvandla denna fastighet från hyreslägenheter till bostadsrätter, kanske är det av ideologiska eller personliga skäl, vi vet inte.

Detta sammantaget gör det till vansinne att sälja i dag, det skulle innebära att vi kastar bort tiotals miljoner skattekronor jämfört med det erbjudandet som Håbohus fick förra gången.

Owe Fröjd
BålstapartietPrenumerera på kommentarer Kommentarer (27 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 29 Maj 2015
Bra Owe
Här aggerar BåP ansvarsfullt med skattebetalarnas intresse. Det finns ingen anledning att sälja fastigheten i Kalmarsand, därsmot finns det andra fastigheter i Håbo Hus bestånd som kan säljas ut för att minska lånebördan som Håbo Hus har idag.
avatar
Olle 29 Maj 2015
Obs att Bålstapartiet skrev "Det är fel att sälja dessa fastigheter i dagsläget" dvs de är inte emot att sälja men inte just nu när man kan få mer sen.
avatar
Owe Fröjd 29 Maj 2015
Hej Olle

Jag ville/kan inte lova att det aldrig kommer att säljas, jag menade att med nuvarande majoritet i Håbohus, Bålstapartiet och Socialdemokraterna, är det inte aktuellt att sälja under denna mandatperioden, men det är ju val om tre år igen!

Jag håller med Håkan Sundström att det finns dåliga/sämre fastigheter som kan säljas då dom inte tillför Håbohus något utan bara kostar, och det skall vi se över under denna mandatperiod
avatar
Krister Karlsson 01 Jun 2015
Vi har också, Owe Fröjd, (Båp) dåliga partier som inte tillför något. Kostar bara pengar för skattebetalarna. Oppositionsråd som inte tillför något alls. Börja spara här! Fega politiker som aldrig yttrar sig. Fyra gånger har jag frågat Owe Fröjd hur det gick med den omtalade busshållplatsen uppe vid Gallerian. Var Owe Fröjd bara ute med håven och ville få uppmärksamhet? Det kommer väl en Brask-lapp om det så småningom.
avatar
01 Jun 2015
Hej Krister, när det gäller den "mjuka linjen" och Bålstapartietes förslag har jag kommenterat detta på annan plats här på portalen, men frågan lever.

Det som hänt sedan dess är att jag tog upp frågan på senaste kommunstyrelsen i måndags (se protokollet när det kommer på kommunens hemsida under nästa vecka)

Jag yrkade på att kommunstyrelsen skulle bifalla motionen trots att den ännu inte efter 3 månader var beredd av kommunstyrelsens kansli, detta är en ovanligt åtgärd men det är inte OK att det skall behöva ta över tre månader för att bereda/fomulera ett enkelt svar på ett så enkelt förslag.

Mitt förslag röstades ner då resten av kommunstyrelsens ledamöter inte kunde ta ställning till ett ja eller nej utan hjälp av kommunens tjänstemän, vilket är en synnerligen besvärande låg kompetens i denna typen av frågor!!

Dagsläget är att kommunstyrelsen tekniska utskott tog upp frågan samma dag som jag skickade in motionen (den fanns inte på den ordinarie dagordningen som var utskickad) och dom arbetar med att hitta en lösning på detta problem, precis som föreslås i motionen.

Kommundirektören tog ensam på sig ansvaret för att det ännu inte hade hänt något med beredningen av denna fråga.

Jag kan därför hjälpa till med ett förslag till beredning och beslut (detta hade räckt för att kommunstyrelsen skulle kunna ta beslut i frågan och kommunfullmäktige skulle kunna ta beslut nu i juni, nu får beslutet vänta tills i höst)

Beredning och förslag till beslut:

"Kommunstyrelsens tekninska utskott arbetar med att lösa detta enligt motionärens förslag
Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att bifalla motionen"


Svårare än så behöver det inte vara, detta tog mig 1-2 minuter att skriva, men detta har inte klarats av under 3 månader av Håbo kommun!!!!

Av en händelse så kommer kommunstyrelsen att ha ett extrainsatt kommunstyrelse före kommunfullmäktige för tillsättandet av en tillfällig kommundirektör, jag hoppas att även denna fråga då kommer upp med ett förslag till beslut, då slipper jag ta upp denna pinsamma handläggning en gång till på detta kommunstyrelsemötet!!!!
avatar
Christian Johansson 01 Jun 2015
Fast det var bara Båp och Sd som INTE vill ha oppositionsråd.
avatar
01 Jun 2015
Ja Cristian, det var bara Bålstapartiet och Sverigedemokraterna som sade nej till ett oppositionsråd
.
Men jag är ganska van med att bli ifrågasatt för det jag inte gör och för det jag gör, från vissa personer som inte gjort något extra för kommunen och som mest gnäller på andra:)))))))
avatar
Krister Karlsson 31 Maj 2015
Och vems fel är det att det är "dåliga fastigheter som inte tillför något"? De hyresgäster som bor där ska straffas med utförsäljning till något skalbolag? Jag förstår inte resonemanget alls. Finns det A och B-lag bland hyresgäster? Håbohus ska väl ansvara för att deras fastigheter uppfyller alla rimliga krav på en hyresfastighet.
avatar
Håkan Sundström 29 Maj 2015
Ursäkta, jag glömde sossarna mitt gillande att affären stoppades. Budet från intressenter för tre år sedan var 60 Mkr när det riktiga värdet värdet låg på ca 100-125 Mkr. Nu är frågan uppe igen att man undra vilken politiker som nu har flyttat in i fastigheten Kalmarsand. Värdet när området är utbyggt kommer att ha ett ca värde på 200 Mkr, så här har Owe Fröjd och sossarna rätt i sina antagande
avatar
Leif Sjöborg 29 Maj 2015
HÅBOHUS SKA SJÄLVKLART STYCKAS GENOM FÖRSÄLJNING TILL SERIÖSA FASTIGHETSFÖRVALTARE EXVIS CATELLA, AP-FONDER, EDYL. INGET ANNAT OKUNNIGT TRAMS!!
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 31 Maj 2015
Sälj huset till en seriös köpare och flytta till annan ort. Vi som hyr lägenheter har det inte lika lätt att flytta. För övrigt är vanligt folk som bor i vanlig hyreslägenhet trötta på att bli satta på Pantbanken som fort politikerna inte har skött sitt jobb. Åtala politikerna istället. För tjänstefel.
avatar
Leif Sjöborg 29 Maj 2015
GENOM ATT TALA OM ATT OMBILDA HÅBOHUS TILL BOSTADSRÄTTER VISAR MAN SIN TOTALA OKUNSKAP OM FASTIGHETSMARKNADENS EKONOMISKA FÖRUTSÄTTNINGAR!! SORGLIGT DÅLIGT!!
avatar
Opsss....... 31 Maj 2015
Skall man tro att du har någon "kunskap om fastighestsmarknadens ekonomiska förutsättningar" när du inte ens kan skilja på stora och små bokstäver??
avatar
Håkan Sundström 01 Jun 2015
Mycket okunnig kommentar, men du är ju anonym.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Markus Vähäkuopus 01 Jun 2015
Mindre trevlig kommentar av Oops, men samtidigt har denna person en poäng. Att skriva med CAPS LOCK ger inget bra intryck, oavsett vem man är eller hur mycket kunskap man än har inom området.
avatar
Leif Sjöborg 30 Maj 2015
DEN HELT VANSINNIGA ÖKADE SKULDSÄTTNINGEN AV HÅBOBORNA SKA UPPHÖRA; SÄLJ HÅBOHUS I DELAR ELLER HELT TILL SERIÖSA FÖRETAG: NU!!
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 31 Maj 2015
På vanlig svenska: jag blir förbannad! Sjöborgs kommentarer än förolämpande och osympatiska enligt min absoluta mening. Förolämpa inte folk som har stått i bostadskö i åratal! Kom sedan inte och säg; sälj skiten! Vad dumma ni var som stod i kö. Moderater och högermänniskor har en enastående förmåga att vara otrevliga. Kaxiga. Jag tar inte emot skit från en kommundirektör som aldrig kan be om ursäkt för någonting utan beter sig som gamla tiders konungar. Total tystnad. Inte heller tar jag för min del en massa skit från Sjöborgs skrikiga onyanserade, subjektiva inlägg.
Lite, lite ödmjukhet har ingen dött av.
avatar
Håkan Sundström 31 Maj 2015
Krister, nu tar du i så byxorna spricker. Sjöborgs kommentarer har substans och kommer inte att ändra på ditt boende som hyresgäst. Vid en eventuell försäljning kommer bostadskön att följa med och ingen kommer att bli utesluten ur kön, detta måste ske genom förhandlingar så att rättvisa skipas för de som står i bostadskön. Din oro är obefogad, utan tvärt om, Sjöborgs förslag kan vara positivt för oss skattebetalare att Håbo Hus delvis säljer ut sitt fastighetsbestånd och betalar av på sin belåning.
avatar
Krister Karlsson 01 Jun 2015
Read my lips: Det är ett medvetet val från min sida att bo i ett kommunalägt fastighetsbolag! Jag vill inte bo i ett privatägt fastighetsbolag!! Jag anser att det är kränkande mot min integritet att du överhuvudtaget lägger dig i var jag ska bo!!! Det angår inte dig! Sjöborg kan gå hem och stycka upp sin tomt bäst han vill och sälja till högstbjudande. Det rör mig inte i ryggen. Sjöborg och du och andra ska inte på något sätt pådyvla Håbohus hyresgäster en skuldsituation för inkompetenta helt, enligt mening, totalt onödiga fritidspolitiker som ingen har någon glädje av. Jag väljer hos vem jag ska bo och var jag ska bo! Och hur i helvete jag ska bo. Inte du!!!!
avatar
Håkan Sundström 01 Jun 2015
Krister
Vad du säger och menar är att alla hyresgäster i Håbo Hus och medborgare i Håbo kommun ska dansa efter din pipa. Det hoppas jag att du förstår att så kan det inte vara. Du har din hyresrätt och den kan ingen ta ifrån dig om du sköter dig. Det du framhäver är att du vill inte bo i hus som privata äger. Om KF beslutar att avyttra den fastighet där du bor så får du finna dig i det beslutet, eller självmant söka dig något nytt. Håbo Hus äger vi alla medborgare i Håbo kommun och Kommunalrådet sitter på alla aktierna.
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 02 Jun 2015
"...om du sköter dig." "...självmant söka dig något nytt." Det är sådana kommentarer som bara kan komma från Håkan Sundström. Spydigt och ovederhäftigt. Tvärsäkert och osympatiskt. Låt Uppdrag granskning gå igenom varför den här kommunen inte kan styras på ett vettigt sätt.
avatar
Krister Karlsson 01 Jun 2015
Sundström dina inlägg och kommentarer är ibland så korkade att man baxnar. Lägg inte ord i min mun som jag aldrig sagt. Du får leka diktator någon annanstans.
avatar
Krister Karlsson 01 Jun 2015
För sista gången: Håbohus och dess hyresgäster står inte i skuld till usla politiker som inte kan sköta ekonomin i kommunen! Politikerna får gå i konkurs. De har schabblat bort allt. Skyll inte på vanligt folk! Punkt slut. (Politikerna får sälja sitt matsilver)
avatar
Krister Karlsson 01 Jun 2015
Vad jag säger är att du ska bli vid din läst. Du lägger dig i för mycket. Vad Moderaterna har för ideologi förutom att jag tjäna Mammon och tro att man är lite bättre än alla andra människor har jag ingen aning om. Om du inte trivs i ditt hus och din kommun så står det dig fritt att flytta härifrån.
Undervisa inte mig om saker och ting. Det saknar du kompetens för. Du har en förmåga att reta upp folk. Du anser dig vara expert på varje område. Det kallar jag hybris. Sök dig något nytt själv. Dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år hävdar du att du vet bäst. Man blir illamående.
avatar
Krister Karlsson 01 Jun 2015
Försäljning och försäljning! Ett mantra från Reinfelds tid. Det gick ju bra. Särskilt inom vårdsektorn.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
håbo 30 Maj 2015
Det är ni som bor i hus som tycker det ni tänker inte på ungdomar som ska tänker skafa boende det är inte alla som har råd att skafa en bostsrätt !
avatar
Leif Sjöborg 31 Maj 2015
Nej Krister Karlsson; jag tillrättavisar bara våra okunniga politiker i ekonomisk fakta och vill gärna att fler hyresrätter byggs med rätt finansiering!! Men Glastomten har ju tagit ca 15 år att bebygga så trovärdigheten avtar med åren!!
Reply Tummen up Tummen ner
-4
Rapportera som olämpligt
totalt: 8 | visar: 1 - 8

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2723