Hem | Politik | Bålstapartiet BÅP | Bryter Centerpartiet och Sverigedemokraterna mot aktiebolagslagen, och är de illojala mot Håbohus?

Bryter Centerpartiet och Sverigedemokraterna mot aktiebolagslagen, och är de illojala mot Håbohus?

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Insändare) I aktiebolagslagen står följande: ”För både styrelse och verkställande direktör finns en långt gående lojalitetsplikt som innebär en skyldighet att alltid verka för bolagets bästa.”

Leif Zetterberg (C) och Bengt Björkman (SD) | Foto: Sandra Baqirjazid, Näringsdepartementet och SD Bålsta Leif Zetterberg (C) och Bengt Björkman (SD) | Foto: Sandra Baqirjazid, Näringsdepartementet och SD Bålsta


På kommunstyrelsens sammanträde den 23 maj fanns följande förslag till beslut, förslaget kom ursprungligen från Carina Lund (M):
”Kommunstyrelsen beslutar att utreda en organisationsform med Håbohus AB i en koncernstruktur med syftet att kommunala fastigheter ägs och förvaltas av ett kommunalt bolag.”

Vid den följande omröstningen föll detta förslaget, både Leif Zetterberg (C) och Bengt Björkman (SD) röstade mot att förslaget skulle bifallas, noteras att Leif är ordförande och Bengt är ledamot i Håbohus styrelse!!

Enligt Bålstapartiets mening har man därmed inte verkat för styrelseledamöternas skyldighet att alltid verka för bolagets bästa.

Bålstapartiet överväger att ställa en förtroendefråga mot dessa ledamöter med anledning av detta grova övertramp!

Owe Fröjd, Partiledare
BålstapartietPrenumerera på kommentarer Kommentarer (8 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 24 Maj 2016
Ytterligare en teater regisserad av Owe Fröjd. Vad är det som är fel att föreslå en utredning i ärendet? Teater chefen borde avvakta svaret på utredningen innan han tar ställning i frågan. En liknande händelse ägde rum i det senaste KF där de röstade för en återremiss i frågan om en hastighetsbegränsning förbi skolor och daghem, något som borde vara självklart.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 24 Maj 2016
Inget fel alls att föreslå en utredning om håbohus åtaganden kunde utvidgas eller ett nytt kommunalt fastighetsbolag skulle införas, det var det som var förslaget, och som röstades ner!

Om du bemödat dig att läsa, eller förstå, förslagen så hade du också kunnat uttala dig sakligt i sakfrågan och inte som vanligt bara gissa vad som hände på mötet, men som vanligt så är sakfrågan inget viktigt för dig, det är viktigare för dig att kast lite skit på mig och håna mig och smutskasta Bålstapartiet!!

Du kallar mig teaterchef, vi kanske skulle uppträda tillsammans någon gång, ta med din spåkula:))
avatar
Krister Karlsson 26 Maj 2016
Har jag förstått det rätt att Fröjd inte vill sälja ut Håbohus fastigheter? Om Håbohus var ett tågset med ett antal vagnar och man fick för sig att dumpa de tre sista vagnarna vid närmaste station för att man tyckte att de var rostiga och dåliga och passagerarna inte vidare bra heller. De får helt enkelt inte åka med längre. De kostar för mycket. Störningsjouren är där för ofta också. Sälj alltihop till en privat linje! Jag har själv åkt med en av de vagnarna i åtta år. Men jag steg av själv för ett par år sedan eftersom jag inte trodde på det hela. Det var en ständig flyttkarusell dessutom. Folk steg av och på hela tiden. Eviga reparationer eftersom Håbohus inte underhöll husen/vagnarna. Påminner en del om SJ idag för övrigt. Lappa och laga. Man fick liksom aldrig bo! Det pratas om lojalitet, i insändaren, gentemot Håbohus. Vad menas med det? Vad vill Carina Lund med en utredning? Om vad? Av mina 15 år i kommunen har jag haft en bra lägenhet i endast två år. Annars bara problem. Jag vet inte vad Fröjd är ute efter. Ni som pratar om att "stycka av och sälja ut Håbohus" tänk på att det bor människor där!
avatar
Owe Fröjd 27 Maj 2016
Krister, nej, jag vill inte sälja ut håbohus, dock tycker jag att håbohus skulle kunna ha en bättre förvaltning än den som finns i dag
avatar
Krister Karlsson 27 Maj 2016
Jaha, jag kanske inte blev så mycket klokare av det svaret, men ändå.
avatar
Håkan Sundström 25 Maj 2016
Som jag sagt tidigare så har du en dålig läsförståelse. Jag utgick bara från vad du skrivit i nledningen där du söker få gehör för din linje. Man borde som politiker acceptera att någon annan ger ett förslag till en utredning. Du hugger som en kobra så fort någon annan har en avvikande uppfattning.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 25 Maj 2016
Min läsförståelse är det inget fel på. Du skrev "Vad är det som är fel att föreslå en utredning i ärendet"
Och jag svarade att du inte för stått vad detta handlade om, då det precis var det som vi föreslog, att tillsätta en utredning till förmån för håbohus, allt enligt ett enigt beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott, och det var detta förslag som blev bortröstat, på förslag av nämnd herrar!!

Nu har du i två inlägg kallat mig teaterdirektör, påtalat att jag har dålig läsförståelse och att jag hugger som en kobra, inget som har med själva sakfrågan att göra, bara rena personpåhopp och nätmobbing.

Trots påpekanden att jag inte vill att du förtalar och kränker mig som person mig så fortsätter du med detta, och Portalen fortsätter att publicera detta trots mina påpekande till portalen att detta kränker mig som person.
avatar
Krister Karlsson 26 Maj 2016
Som ofta blir här en diskussion om en diskussion en s.k. metadiskussion. För fiskemetoden, se mete. Undrar om inte Fröjd kastar sten i glashus? Jag slutade skriva för jag ansåg att jag blev kränkt av Fröjd som hånade min låga skatt. I alla fall tycker Fröjd att det är kaffepengar. Sedan hade Fröjd nedvärderade åsikter om lantbrukare "som bara gnäller". Så fundera lite Fröjd om han inte själv kränker människor. Men Fröjds kränkande påståenden stoppades inte av HåboPortalen. Var finns logiken?
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2724