Hem | Politik | Liberalerna L | Det blir obligatoriskt för kommunen att erbjuda eleverna både sommarskola och läxhjälp

Det blir obligatoriskt för kommunen att erbjuda eleverna både sommarskola och läxhjälp

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Insändare) Skolans huvuduppgift är att ge våra elever så god start i livet som möjligt. Därför måste de se till att alla elever får det stöd och den stimulans de behöver i sin kunskapsinhämtning. Ibland räcker inte tiden på lektionerna eller under terminerna till. Och en del elever har då goda möjligheter att få hjälp och stöd hemifrån, men det gäller tyvärr inte alla.

Det blir obligatoriskt för kommunen att erbjuda eleverna både sommarskola och läxhjälp Det blir obligatoriskt för kommunen att erbjuda eleverna både sommarskola och läxhjälp


Därför vill Folkpartiet och Alliansregeringen att vi ska ställa högre krav på kommunerna. Och detta innebär i korthet att:

1. Skolan ska vara skyldig att erbjuda läxhjälp till elever i årskurs 4-9.
2. Det blir obligatoriskt för skolan att anordna sommarskola för elever i årskurs 9 som saknar behörighet till gymnasieskolan och för elever i årskurs 8 som riskerar att inte nå målen.

Folkpartiet och regeringen kommer därför att i vårpropositionen avisera förslag om sammanlagt en halv miljard kronor, varje år, för obligatorisk sommarskola och läxhjälp.

Håkan Welin
FolkpartietPrenumerera på kommentarer Kommentarer (2 Skickat)

avatar
Somir 17 Mar 2014
Hej Håkan! Visst måste vi hjälpa de elever som inte når målen. Det gäller alla elever och inte bara åk 4-9 som du nämner. Problemet med sommarskola är att det inte finns tillräckligt med lärare. Alla bor ju inte i mälardalen. Många skolor i landet saknar dessutom möjligheter till att få lärare som är behöriga i alla ämnen. När jag arbetade som statligt anställd lärare så fick jag förmånen att läsa en rapport som var beställd av regeringen. Innehållet var dock inte sådant som man ville komma fram. Exempelvis så visade forskarrapporten att det är viktigt med utbildade lärare. Däremot så var ämnesbehörigheten inte så viktig. Det hade med att göra att det är viktigt att läraren brinner för det den undervisar i. Däremot så var pedagogiken viktig. Nr 1 nr 1 var visst lärarens förmåga till relationen med sina elever. Resultatet var inte vad man önskade sig, därför drogs rapporten in av utbildningsdepartementet. Som tur är så fick jag den innan den drogs in. Har den troligen i en flyttkartong i garaget. Har även en Miljöpartistvän som också läst den innan den drogs tillbaka. Liknande svar kom dock även från utredaren från OECD som fick i uppdrag att ta reda på skillnaderna mellan den svenska skolan och de mer framgångsrika. Delar av detta är svåra att ändra på. Ex kulturella skillnader. Men tillbaka till sommarskola! Ett till problem och motsägelse med detta är att vi pratar ofta om skoltrötta barn och ungdomar som då ska pressas ännu hårdare. Håkan! Varför inte ett aktivare politiskt stöd till de kommunala skolorna gällande google drive? Skolnämnden säger hårdnackat nej med motiveringen att det är en molntjänst.Istället så vill man tvinga på office 365. Det roliga är att även detta är en molntjänst med datan sparad i samma servrar.
MVH Somir
avatar
Håkan Welin 20 Mar 2014
Hej Samir

När det gäller Office 365 får man tillgång till Du får tillgång till alla program i Office Professional 2013-sviten, vilket inkluderar Word, Excel, Powerpoint, Onenote, Outlook, Publisher och Access plus att man kan installera den på upp till 5 datorer samtidigt. Däremot är kostnaden upplagd på årsbasis, alltså avgift per år och ingen öppningsavgift eller engångssumma.

Google Drive är en molntjänst som tillhandahålls kostnadsfritt av Google. Med den kan man redigera dokument online, köra kalkylblad och presentationer m.m. Man kan dela dokument med andra personer som bjuds in för att granska eller kollaborativt redigera. Vidare kan man lagra och synkronisera valfria filformat på molnet, för åtkomst från flera olika enheter. Den kostar inget att ladda ner.

Så det finns vissa skillnader mellan de båda du angett.

Håkan Welin
Folkpartiet
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2693