Hem | Politik | Liberalerna L | S far med felaktiga påståenden!

S far med felaktiga påståenden!

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Socialdemokraterna påstår att långtidsarbetslösheten har tredubblats under Alliansregeringen. Senast gjordes påståendet av gruppledaren Mikael Damberg i både Rapport och Aktuellt (den 19 mars). Men Socialdemokraterna far med oriktiga uppgifter och ger en oriktig bild av utvecklingen på arbetsmarknaden.

S far med felaktiga påståenden, skriver skribenten S far med felaktiga påståenden, skriver skribenten


De långtidsarbetslösa har ökat från 1 procent till 1,3 procent av arbetskraften när man jämför 3e kvartalet 2006 med samma kvartal 2013. Det är ingen "tredubbling". Sverige hade under förra året, tillsammans med Österrike, den lägsta långtidsarbetslösheten i hela EU (kv3).

Sverige har alltså haft en förhållandevis liten ökning av långtidsarbetslösheten under krisen, och Sverige ligger långt bättre till än alla andra EU-länder. Den genomsnittliga långtidsarbetslösheten inom EU har nämligen sedan 2006 ökar från 3,6 procent till ca 5 procent av arbetskraften.

Självklart är varje långtidsarbetslös person ett misslyckande. Men Socialdemokraterna målar upp en skräckbild som inte är korrekt.

Jag tror även Ylva Johansson (S), v ordf i riksdagens arbetsmarknadsutskott, har gjort samma påstående. Det blir inte sant för att fler socialdemokrater sprider påståendet.

Håkan Welin
FolkpartietPrenumerera på kommentarer Kommentarer (3 Skickat)

avatar
Christian 21 Mar 2014
Jag har tidigare här på portalen berättad hur lätt det är att vrida statistik så det passar en själv..
Det görs inte bara av (S) utan har gjorts av alla partier i alla tider, problemet är att (S) inte berättat hur man vill lösa de problem man ständigt pekar på.

Men sen Håkan så vill jag att Ni i Fp, börjar prata lite mer lokalpolitik. Nu har det varit mycket rikspolitik på sistone.
Hur ser eran lista till kommunvalet ut?
avatar
Pål 22 Mar 2014
Welin har rätt - långtidsarbetslösheten i Sverige har bara ökat marginalt sedan 2006 (lite avhängig av hur man räknar). Men annars håller jag med Christian - jag tycker Håboportalen ska användas för lokal politik!
avatar
Håkan Sundström 22 Mar 2014
Håller helt med Christian och Pål. Håkan Welin ska hålla sig till kommunal politik i Bålsta och vad FP vill göra här i Bålsta. Rikspolitik ska andra sköta om, inte Håkan Welin.
totalt: 3 | visar: 1 - 3

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2708