Hem | Politik | Liberalerna L | Pensionärslägenheter

Pensionärslägenheter

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Hyrorna är inte rimliga och det blir – om detta får fortsätta – inte bättre. Dock – det finns vägar ut. Håbo kommun eller annan byggherre kan t.ex. söka stöd till byggande av äldrebostäder. Men skälet till varför man inte gjort det, säger man är att det blir så mycket andra lokaler också då, som samlingslokaler m.m………?! Märkligt – det är ju sådant byggande pensionärsorganisationerna uttryckt önskemål om! Läs mera om hur vi i Folkpartiet ser på det hela och hur man kan få ner kostnaderna!

Illustration Illustration


Investeringsstöd ges för projekt som skapar äldrebostäder genom nybyggnad eller ombyggnad. Stöd ges dels till bostäder som räknas som särskilda boendeformer enligt socialtjänstlagen och dels till trygghetsbostäder. Stödet söker man hos länsstyrelsen. Bostäderna kan upplåtas med hyresrätt, kooperativ hyresrätt eller bostadsrätt.

Folkpartiet vill att byggandet av sådana bostäder startas genast. Vi kan inte vänta på att hela Centrumplanen ska bli klar. Dessutom vill vi att placeringen av dessa bostäder sker med gångavstånd, alltså närhet till centrum, vårdcentral och apotek, till kommunikationer, socialkontor och till garage- och parkeringsplatser

När det sedan gäller själva bostaden och byggnaden ställer vi följande krav
- Vara handikappsanpassat och lätt tillgängligt
- Hiss med fördröjning och sittplats
- Gemensamma utrymmen för samvaro, gymnastik, vård, kursverksamhet, mm
- Restaurang för luncher finns
- Beställningsservice för mat, städning, kroppsvård, frisör, mm
- Egen föreningsverksamhet för de boende med ansvar för utveckling/underhåll av gemensamma delar; exvis blommor, växter, utemöbler, mat, mm.
- Handikapp – parkeringsplatser
- Gästparkeringsplatser

Det dröjer länge innan det blir nybyggnation enligt Centrumplanen – så vi vill sätta igång genast. Vi tappar annars invånare till konkurrerande kommuner som Järfälla, Enköping, Upplands-Bro eller Sundbyberg. Enligt beräkningar – inklusive statligt stöd - med byggande av bostäder för äldre, ska Håbo kommun därmed kunna behålla skatteunderlaget från sina pensionärer. En pensionär med en inkomst på 200.000 SEK per år bidrar till Håbo kommun med i snitt 126.000 SEK.

Se till att vi behåller våra pensionärer, och visa samtidigt respekt för deras insats i kommunen, genom bl.a. att bygga ändamålsenliga bostäder! Nu!

Håkan Welin
FolkpartietPrenumerera på kommentarer Kommentarer (10 Skickat)

avatar
Krister Karlsson 08 Maj 2014
Intressant artikel av Folkpartiets Håkan Welin. Hur tappar man invånare till konkurrerande kommuner? I Sverige sitter man ju fast i sin bostad. Det finns ingen konkurrens. Man har aldrig löst bostadsfrågan oavsett regerande partier. Som pensionär kan jag väl säga att jag sitter med facit i hand ang. den frågan.
avatar
Håkan Sundström 08 Maj 2014
Den bästa artikeln Håkan Welin skrivit under denna valperiod. Håller helt med och jag ser fram mot en konkret plan för detta.
avatar
Leif Sjöborg 15 Sep 2014
ETT STORT GRATTIS till er politiker som nu blivit valda och ett stort TACK till ER som avgår.
3.500 pensionärer i HÅBO kommer att ställa stora krav på Er så att NI uppfyller era löften.// Leif, medlem i SPF, PRO, HRF, RäddaBarnen, LäkareutanGränser, UNICEF, WWF och SOSBarnbyar.
avatar
Krister Karlsson 15 Sep 2014
Jo, det blir muntert de kommande fyra åren. En kommundirektör som förefaller ha gamla Stasi som förebild i samhället och ett kommunalråd som är mol tyst. Ja, de har i alla fall sina pensioner säkrade. Grattis. Glöm inte att skicka ett vykort från franska Rivieran till Solängen.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Leif Sjöborg 17 Sep 2014
Sätt nu igång och genomför snabbt det NI lovat! BYGG NU och finansiera genom att sälja delar av HÅBO-HUS!! 3.500 pensionärer vill ha snabba besked innan vi blir ännu äldre!!
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 17 Sep 2014
Det är väl ändå märkligt att Håbohus hyresgäster ska bära hundhuvudet för en bankrutt (?) kommun. Tar Leif Sjöborg ingen som helst hänsyn till vad de som bor hos Håbohus tycker? Det blir lite av gatans parlament kan man tycka. Men det blir så ofta i en sådan här debatt. Spela roulett med fastigheter som insats.
avatar
Leif Sjöborg 18 Sep 2014
Eftersom hyremarknaden är reglerad så blir det ingen skillnad vid ett ev. ägarbyte. Skulle hyresgästerna exvis vid Kalmarsand vilja bilda bostadsrättsförening och köpa av Håbo-hus till marknadspris så tar ju den nya föreningen med dess lägenhetsinnehavare över och Håbohus får in pengar! Gissningsvis ligger totalpriset på 60-70 mkr. att sedan bygga nya bostäder för. Och bostadsrättsinnehavarna får ner sina hyrekostnader, men får då samtidigt en lånekostnad till billig ränta. Detta skulle kunna vara en bra affär för alla!!
avatar
Krister Karlsson 18 Sep 2014
Leif Sjöborg. Framför detta i ett vanligt brev till kommunen och Håbohus AB. Det här är ingen privat lekstuga för Sjöborg. En ny ägare skulle gnugga händerna och fortsätta sälja om några år. Du och jag har helt enkelt inte samma syn på samhället. Återigen: återkom efter att du tagit kontakt med Håbohus AB. Sjöborgs naivitet är skrämmande. Stora bokstäver antyder att man skriker. Det behövs inte. Vi fattar ändå.
avatar
Krister Karlsson 18 Sep 2014
Jag uppmanar Leif Sjöborg att lämna in ett medborgarförslag om sina synpunkter på Håbohus. Jag lämnar den olustiga debatten som han för. Sjöborg har inget begrepp om hur det är att stå i bostadskö.
avatar
Leif Sjöborg 17 Sep 2014
Det spelar ingen roll om en KO är RÖD eller BLÅ! Det viktigaste är att den kan mjölka. (Kinesiskt-politiskt-ordspråk). Hoppas att detta också kan funka i HÅBO??!!
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
totalt: 5 | visar: 1 - 5

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2698