Hem | Politik | Moderaterna M | Håbomoderater på Sverigemöte

Håbomoderater på Sverigemöte

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Årets Sverigemöte 16-17mars 2012 hölls i Örebro och Håbomoderaterna hade som vanligt chartrat en buss för att ta sig dit. Vi var 11 moderater från Håbo som åkte till Örebro.

Nils-Åke Mårheden och statsminister Fredrik Reinfeldt| Foto: Håbomoderaterna Nils-Åke Mårheden och statsminister Fredrik Reinfeldt| Foto: Håbomoderaterna


Det var cirka 1800 moderater som samlats i Örebro. Vi välkomnades av Kommunala samrådsgruppens ordförande Charlotte Nordström och därefter kom partisekreterare Sofia Arkelsten och talade.

Seminariepass 1 började sedan.
Undertecknad var på ett seminarium som hette: Ditt agerande bakom tangentbordet gör skillnad. Det leddes av moderaternas IT-chef Anders Gerby. Man diskuterade bland annat vad som hände Folkpartiet inför valet 2006 då de avslöjades med att ha loggat in på Socialdemokraternas intranät. Med dagens sociala medier och digitala värld är det viktigt att moderaterna arbetar med informations- och IT-säkerhet.

Efter lunch höll statsminister Fredrik Reinfeldt ett mycket bra tal i kongressalen.
Talet finns här: Fredriks tal i repris

Seminariepass 2 gick undertecknad på seminariet om Kampanj och opinionsbildning. Moderaternas kommunikationschef Hedvig Anderson tillsammans med presschef Johan Elmberg pratade om de verktyg Moderaterna internt har för att skapa kampanjer. Dessutom fick vi tips hur en bra lokal kampanj utformas. Hur gör man pressmeddelanden och hur skriver man debattartiklar?

Seminariepass 3 deltog undertecknad i ett seminarie som hette: Utan kultur ingen kommun. Hur kan kultur och upplevelsenäringen göra en kommun framgångsrik och attraktiv? Kulturminister Lena Adesohn Liljeroth, Krögaren Carl-Jan Granqvist och Visit Swedens VD Thomas Brühl deltog. Ett inspirerande och tänkvärt seminarie som betonade vikten av kulturen som jobbskapare också.
Kvällen ägnades åt mingel, buffé och dans.

Lördagen inleddes med seminariepass 4 där undertecknad gick på: Frihet på nätet och den arabiska våren. Sveriges ambassadör till Libyen och Tunisien, Jan Thesleff ledde seminariet med gästerna Ewa Björling, handelsminister, Googles policyansvarige i Norden, David Mothander och Ericssons vice VD Ulf Pehrsson.
Internet och dess digitala tjänster präglade mycket av den arabiska våren förra året. Vad betyder t.ex svenska företag och dess verksamhet för frihet?
Förutom dessa seminarier fanns det 50 andra, så det fanns ett stort utbud som vi Håbomoderater försökte täcka så mycket som möjligt av. De som undertecknad deltog i är alltså bara ett axplock.

Därefter samlades vi alla i kongressalen igen för att lyssna på en paneldiskussion: Barn - vårt gemensamma fokus under 2012. Biståndsminister Gunilla Carlsson ledde diskussionen med bland annat socialförsäkringsminister Ulf Kristersson som ledande gäst.

Sedan var det dags för finansminister Anders Borg som talade om vikten av stabila offentliga finanser som nu gör Sverige till det enda landet i Europa som slipper spara och istället kan satsa på reformer och investeringar!
Talet finns här: Anders tal i repris

Sist men inte minst intervjuade Sofia Arkelsten representanter från kommuner som gått från opposition till majoritet. Vad hade dom gjort och vilka tips kunde dom ge oss andra?

Alla fick en lunchpåse med sig när det var slut och den kom väl till pass på bussresan hem sedan. Alla i Håbomoderaternas buss var nöjda och glada på vägen hem.

Nils-Åke MårhedenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2702