Hem | Politik | Moderaterna M | Vi söker dig som har åsikter om den Moderata sjukvårdspolitiken

Vi söker dig som har åsikter om den Moderata sjukvårdspolitiken

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Moderaterna i Landstinget vill veta vad Du tycker om den moderata sjukvårdspolitiken. Nu söker vi dig som inte redan är aktiv i landstinget, men som har åsikter om hur vi kan utveckla vår politik.

Vi söker dig som har åsikter om den Moderata sjukvårdspolitiken Vi söker dig som har åsikter om den Moderata sjukvårdspolitiken


Vi behöver alltid utveckla vår politik, och nu gör vi en satsning inom sjukvårdspolitiken i Moderaterna. Genom ett, för oss, nytt forum, så kallade fokusgrupper vill vi samla Dig som har åsikter, och kan bidra med konkreta exempel i utvecklingen för moderat sjukvårdspolitik. Det är viktigt att du inte deltar med berättelser om egna upplevelser i vården, utan med tankar om hur vi kan förbättra politiken i stort.

Intresserad? Ansök genom att skicka ditt namn, telefonnummer, och några få rader om dig själv till sofia.lofkvist@moderat.se senast 20 augusti.

Fokusgruppen hålls i Bålsta den 27 augusti på kvällen. Plats och vidare information meddelas till dig som antas. Har du några frågor, kom förbi Moderaternas kampanjtält kl 14.00 på Håbo Festdag. Du kan även anmäla intresse direkt på plats då.

Trevlig dag,
Sofia Löfkvist
Politisk handläggare,
Landstinget i Uppsala län

0764-950 944
sofia@lofkvist@moderat.sePrenumerera på kommentarer Kommentarer (5 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 15 Aug 2015
Om ni vill ha respons på er begäran så måste det finnas en en korrekt mailaddress, den address som sofia anger är felaktig (sofia@lofkvist@moderat.se) men detta är min kommentar som inte kunde gå fram.

Hej jag heter Håkan Sundström boende i Bålsta och har varit mycket kritisk till hur VC bedriver sin verksamhet. Har även pratat med Erik Weiman när han var landtingsfullmäktiges ordförande om den kaoutiska situationen vi hade. när Medpro tog över VC i Bålsta. Efter konkursen fick vi en ny ägare från Saltsjöbaden som heter familjeläkarna. De kände till historien med medpros ägande och att de nu som ny ägare skulle få ordning på situationen. Erik Weiman försvarade bytet och supportade dem till 100%, men den kaoutiska situationen fortsatte med ett konstant byte av husläkare hela tiden. VC har 10000 listade patsienter men endast 2 tillgängliga husläkare på 10000 patienter, detta löser verksamhetschefen med att ta in stafettläkare för kortare perioden för att undvika en alltför lång väntetid för ett läkarbesök (7 veckor).

Detta påtalade jag också för Bertil Kinnunen (S) i valrörelsen och han lovade också en bättre ordning om de fick makten i 2014 års val. Fram tills idag har inget hänt trots att de vann makten i landstinget, detta påtalade jag till Bertil under Håbo festdag och han lovade att titta in på problemet (ett typiskt svar från en politiker). Jag har tappat tron på våra gamla och även på den nya politiska ledningen när de inte följe upp deras egna vallöften.

Vi har ett generalproblem i Familjeläkarnas organisation där verksamhetschefen är ansvarig för att hålla landstinget uppdaterad på vilka husläkare som man kan lista sig på samtidigt som landstinget inte har någon kontroll på vilka läkare som finns listningsbara. Finns mycket annat att klaga på verksamheten i Bålsta men det får vara nog för idag.Mitt förslag är att familjeläkarna minskas med hälften och att en landstingsägd VC flyttar in som kan konkurera med familjeläkarna under samma förutsättningar som Bålstadoktorn bedriver sin verksamhet.För att kunna yttra mig om sjukvårdssituation generellt i Uppsala så måste jag veta mer om moderaternas sjukvårdspolitik. Den planen kanske jag kan få i mötet den 27 aug.

Mvh
Håkan Sundström
avatar
Krister Karlsson 16 Aug 2015
Kan bara instämma i Sundströms kommentar/brev. Och vart tog löftet om äldre-vårdcentral vägen?
avatar
Attila Gal 16 Aug 2015
Jag ändrade första @ till . i adressen, som, i rätt form, står även i texten.

Attila Gal
HåboPortalen
avatar
Christian Johansson 17 Aug 2015
Bra initiativ. Men det är viktigt att Ni pratar med personer som har egna erfarenheter. Sen måste Ni givetvis prata med personal på vårdcentraler (som inte sällan går på knäna) om vad dem tycker.
Ut och prata med folket istället för att titta på statistik bakom en dataskärm, det är det som gäller.

På riksnivå finns även en del att jobba på.
Ni fokuserar alldeles för mycket på att få äldre att jobba längre.
Men vad har Ni för politik för de som förlorar jobbet vid 55+ och då har svårt att överhuvudtaget hitta något nytt?
avatar
Sofia Löfkvist 17 Aug 2015
Hej Håkan,

Tack för att du uppmärksammat min felaktiga mailadress. Det smög sig in ett "@" istället för en punkt. Det är sofia.lofkvist@moderat.se som är min korrekta mailadress. Återigen, tack!

Du avslutar ditt inlägg och säger att du behöver veta mer om sjukvårdspolitiken. Just i det här fallet med fokusgrupper, så är det precis det som är tanken - att man inte ska vara expert, utan bara bidra med sina åsikter och tankar.

Håkan, jag ser fram emot ett mail från dig med en ansökan till den 27:e om du skulle vilja. Du är just rätt person vi söker för uppdraget att bidra med tankar, åsikter och inspel till hur Moderaterna kan förbättra sjukvårdspolitiken.

Christian, du har helt rätt! Vi behöver träffa fler personer i verksamheterna. Men just den här träffen är fokuset att träffa er som röstar på Moderaterna, men som ändå kanske inte tycker att vi har den bästa sjukvårdspolitiken. Sen har du rätt i det du säger, att verksamheterna är otroligt viktiga. Men just denna träff söker vi en annan målgrupp. Är du intresserad?

Trevlig dag, Håkan och alla andra som läser detta inlägg.
Sofia Löfkvist
Politisk handläggare
Landstinget i Uppsala län
totalt: 3 | visar: 1 - 3

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2713