Hem | Politik | Sverigedemokraterna SD | Misslyckad satsning på Skokloster

Misslyckad satsning på Skokloster

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Nuvarande majoriteten har totalt misslyckats med att göra Skokloster mer attraktivt. Förra majoriteten gjorde heller inget för att attraktionsvärdet skulle höjas så det är förståeligt när företagare och entreprenörer tröttnar på att driva rörelse när inget händer. En färja mellan Skokloster och Knivsta är en mycket god idé som varit på tapeten i många år men som ingen riktigt velat ta tag i. Att det är privat mark på ena eller andra sidan kan knappast utgöra något hinder, det finns en prislapp på allt och det är vår fasta övertygelse att fördelarna vida överstiger den kostnaden.

Misslyckad satsning på Skokloster Misslyckad satsning på Skokloster


Idag måste de boende i Skokloster gå eller cykla längs bilvägen för att ta sig till Slottsskogen. Vi menar att det här behöver byggas en ny gång och cykelväg mellan de två områdena för att såväl ung som gammal på ett säkert sätt skall kunna ta sig till skola, affär, vänner och familj.

I Krägga har det satsats miljonbelopp på kommunalt vatten och avlopp men när invånarna nyligen ville anlägga en lekplats för den växande skaran barn var kommunen inte villig att satsa ekonomiskt utan hänvisade likt färjan till att det var privat ägd mark. Vi menar att man i detta läge borde köpa upp det lilla markområde som behövdes till denna viktiga del i ett aktivt och engagerat samhälle.

Det är tydligt att våra kransområden inte innehar någon betydande del i planeringen av kommunens framtid. Delar som Skokloster, Krägga, Torresta, Vreta, Häggeby och Övergran måste få vara en naturlig del av framtidsplaneringen. Tänk vad en färjelinje mellan Knivsta och Skokloster skulle betyda för miljön med kortare resor. Vart är idén med ett fossilbränslefritt Håbo år 2030?

Nu är det dags för nya idéer och nya politiker som tar tag i det som är viktigt för alla delar av vår kommun för att vi tillsammans ska bygga ett blomstrande Håbo.

Bengt Björkman, Krägga,
Robert Kohlström, Skokloster och
Michael Rubbestad, Bålsta.
Kandidater för Sverigedemokraterna i Håbo kommun.Prenumerera på kommentarer Kommentarer (3 Skickat)

avatar
Pål 18 Maj 2014
Även om en färja från Skokloster till Knivsta vill förbättra mycket för dom som bor i Skokloster måste man jo ställa frågan vem som ekonomisk ska stå för risken ? Är det skapat en kalkyl för kostnad vs inkomst vid en färja till/från Skokloster ?
avatar
Tommy Hildorsson 18 Maj 2014
Beträffande fortsättning på gång- och cykelvägen från Söderskogen norra till Viksjö i Häggeby har det lämnats in medborgarförslag tidigare så det är något som har tagits upp till diskussion. Beträffande färja över till andra sidan sjön liksom en bro är ämnen som det talats om i kanske mer än sjuttio år. På vintertid har man tidigare kunnat köra över isen, något som blivit förbjudet på senare år. Då körde man till Krusenberg och bodde man på skohalvön så var det en bra tidsvinst om man skulle till Uppsala. Personligen tror jag inte på något av det nämnda. Det är en lång slingrig väg innan man når gamla Uppsalavägen så någon tidsvinst att tala om blir det inte med en färja. När man ser på miljöförstöringen i Skokloster så kanske man skall vara glad för att kommunikationerna till och från halvön är som de är.
Med vänlig hälsning Tommy
avatar
Ham 22 Maj 2014
Efter att ha bott på Skokloster i 37 år förstår jag inte det där med"god ide" för att det skall vara enfärja över Skofjärden.SD mannen iSko.somjag dess bättre inte känner är han ut och cyklar,liksom tidigareförespråkare i denna fråga.Man kan ju ha hur många färjor som helst ooch har SD pengar,så är det ju OK.Det finns ingen ekonomi för någon,varken för en färja eller för den enskilde.Miljömässigt och tidsmässigt 0.En investering av fästen och vägar +en färja med minst fyra förare,kostnad för drivmedel och service .Jag trodde faktiskt att en Sd-person hade lite mer förstånd. Hälsningar Karl-Erik Hamström
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
totalt: 3 | visar: 1 - 3

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2685