Hem | Politik | Sverigedemokraterna SD | Efter 16 år i rullstol har jag nog upplevt det mesta

Efter 16 år i rullstol har jag nog upplevt det mesta

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Om jag bara hade haft ett stöd i början på min resa hade nog dessa år dessutom känts betydligt kortare. I svåra tider hade det vart bra med någon som gått igenom det som jag nu fick uppleva. Jag ställer mig frågan, hur länge ska vi glömma den resurs som handikappade personer faktiskt är?

Christian Bruun, rullstolsbunden kandidat för Sverigedemokraterna (SD) i Håbo Christian Bruun, rullstolsbunden kandidat för Sverigedemokraterna (SD) i Håbo


Enligt LSS skall målet vara att ”den enskilde får möjlighet att leva som andra” och jag ställer mig undrande till om vi lever upp till detta. Ger vi verkligen handikappade den möjligheten?
Ett första steg skulle vara att låta vederbörande ta del av information om vilka möjligheter som finns. ”Du kan…”, ”Du får…” och i slutändan som ett andra steg och kanske viktigast av allt – ”jag finns här för dig!”

Ge mig dina bekymmer så kanske jag i bästa fall kan lösa något av dem men jag kan inte allt. Men det jag vet är att två röster hörs både starkare och tydligare än en ensam. Låt oss som varit handikappade en tid hjälpa de nyligen drabbade. Det finns även en ekonomisk vinst, inte bara en mental sådan. En person som fångas upp redan från början har senare ett mindre behov av hjälp och stöd.
En fadderverksamhet hade gjort att jag funnit trygghet betydligt tidigare och på ett helt annat sätt. Självklart såg även jag de handikappade personerna i rullstol som förstående log mot mig när jag precis hade drabbats. Men för mig var de så långt borta, allt jag kunde se var min misär.

Jag hade behövt deras kunskaper och erfarenheter då, nu har jag istället fått rulla den långa vägen och idag är jag en vinnare även om inte resten av världen ännu förstått det.
Att sitta med den nyligen drabbade och berätta vilka vägar som finns gör skillnad. Det är ett stöd som jag verkligen önskar att jag hade fått. Hur utbildad en vårdare än må vara kan de aldrig fullt ut förstå hur det är att få sitt liv omkullkastat och hamna i rullstol, förlora synen eller på annat vis bli handikappad.

I valet den 14 september kan du hjälpa mig att hjälpa andra.
 
Christian Bruun,
rullstolsbunden kandidat för Sverigedemokraterna (SD) i HåboPrenumerera på kommentarer Kommentarer (2 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 07 Sep 2014
Christian
Du tar upp ett område som är totalt bortglömd i den politiska debatten här i Håbo. Jag har läst igenom alla valmanifest och finner att SD är det enda parti som tar upp de handikappades problem. Att vara handikappad betyder inte att du inte behövs i samhället, den resurs som de handikappade besitter borde tas tillvara bättre än vad som görs idag. Jag hoppas verkligen att du blir invald i KF så du får jobba för de handikappades situation i Håbo, det skulle bli ett lyft för hela samhället att visa att ni finns och att ni är en resurs.
avatar
Tommy Hildorsson 07 Sep 2014
Kanske det kan vara idé att se tillbaka på intervjuerna i Håbo Närradio så här några dagar innan valet. Lyssna på en skärpt kille som vet vad han pratar om. Lycka till i valet SD.
http://www.haboportalen.se/politik/sverigedemokraterna/4924-sondagstimmen-med-sverigedemokraterna-i-habo.html
Med vänlig hälsning Tommy
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2527