Hem | Politik | Sverigedemokraterna SD | KF i Håbo biföll 3 motioner från SD

KF i Håbo biföll 3 motioner från SD

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Insändare) Runt om i landet uppmärksammas ofta lokalt när en motion från Sverigedemokraterna antingen fått stöd av andra partier i fullmäktige eller till och med röstats igenom. På Håbo kommunfullmäktiges sammanträde den 3 april bifölls inte bara tre motioner från Sverigedemokraterna av ett enigt fullmäktige utan även en fjärde motion var nära att bifallas då den föreslogs att den skulle beaktas.

Linnea Bjuhr, Sverigedemokraterna i Håbos ordförande Linnea Bjuhr, Sverigedemokraterna i Håbos ordförande


Detta efter att rösträkning, en så kallad votering, hade begärts som visade på en tydlig splittring inom det socialdemokratiska partiet. De tre motionerna som bifölls handlade om så kallade generationsbryggor mellan yngre och äldre, säkra busshållplatser i hela kommunen samt inrättande av samåkningsparkering vid Dragetavfarten. Motionen som var nära att beaktas handlade om att inte servera ritualslaktat livsmedel i den kommunala verksamheten.

Sverigedemokraternas framgångar i Håbo saknar motstycke inom svensk lokalpolitik och under 2016 och 2017 har 11 motioner från Sverigedemokraterna i Håbo behandlats av fullmäktige varav 4 bifallits, 3 anses vara besvarade eller färdigbehandlade och ytterligare motioner är under beredning.

Sverigedemokraterna innehar även sedan 2016 vågmästarrollen i kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) efter att Håboalliansen föreslog att upplösa det tidigare utskottet vilket tidigare rapporterats om i lokala medier.

Sverigedemokraterna i Håbos gruppledare Michael Rubbestad kommenterar:

”Framgångarna för SD Håbo tror jag består av tre delar. Dels att vi lämnar in såväl genomtänkta och relevanta som viktiga motioner, dels att vår fullmäktigegrupp består av engagerade personer med ett genuint intresse att arbeta för ett bättre Håbo samt att politikerna i de övriga partierna är mycket kompetenta och ansvarstagande företrädare för kommunen som sätter sakpolitik framför partipolitik där ett bra förslag är ett bra förslag oavsett avsändare, och det skall de alla ha en eloge för.”

Sverigedemokraterna i Håbos ordförande tillika fullmäktigeledamot Linnea Bjuhr kommenterar:

”I Håbo märks det att SD ligger steget före vad gäller goda idéer till förslag i kommunen. Att vi dessutom är ett pragmatiskt parti kombinerat med vår vågmästarroll gör att vi i varje fråga kan rösta utefter det som är bäst för medborgarna. Jag är övertygad om att genomslagen för vår politik denna mandatperiod kommer leda till stora framgångar i nästa val då vi på riktigt kommer kunna föra kommunen i en sund riktning.”

Under 2016 var Sverigedemokraterna i Håbo det mest aktiva partiet i Håbos kommunfullmäktige där partiet stod bakom 50 % av alla inlämnade motioner (8 av 16) och 100 % av alla inlämnade interpellationer (3 av 3). Sverigedemokraterna i Håbo är sedan valet 2014 vågmästare med 5 av 41 mandat.

Pressmeddelande Sverigedemokraterna i Håbo

Länken till motionerna: https://www.habo.se/download/18.18112ca215aff9aa7ebcba/1490351389061/Kallelse+kommunfullm%C3%A4ktige-2017-04-03_Bortredigerad.pdf Prenumerera på kommentarer Kommentarer (1 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 05 Apr 2017
Det är bara att lyfta på hatten för SD, de har varit duktiga att lägga fram motioner. Sämre har det varit för Bålsta partiet, de har främst koncentrerat sig på att bråka och bringa kaos i politiken.
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Album

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2724