Hem | Skokloster | Försonas på Biskops Arnö

Försonas på Biskops Arnö

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Lördagen den 14 maj kan du försonas

Pêl Rostam, initiativtagare Pêl Rostam, initiativtagare


Hur många av oss bär inte omkring på olösta konflikter, grubblerier och smärtor? Kanske för situationer som ligger långt tillbaka i tiden eller med människor som inte går att få tag på längre.

Pêl Rostam upplevde det precis så och genom att under en lång period möta sin smärta kom han fram till en metod för inre försoning och inre förlåtelse – han utvecklade den utifrån sina egna erfarenheter under krig och som flykting.

En sådan process sker inuti en själv där man försonas med sig själv och förlåter sig själv för gamla sår och för trasiga möten. Pêl har hållit kurser och workshop under flera år. Där har många deltagare fått tillfället att försonas inifrån med både sig själv och med andra människor eller händelser.

Nu planeras det för fullt för att lördagen den 14 maj ska bli en härlig dag med fokus på sådan försoning. Den lilla fina ön Biskops Arnö är känt för sitt lugn och fridfulla atmosfär och bjuder på en fantastisk plats för ett sådant inre arbete. Det blir en meditations vandring över ön, workshop, massageworkshop och så hålls två föreläsningar, en av Jan H Mattsson som arbetar med att inspirera till självledarskap utifrån vårt autentiska jag.

"Försoning kan liknas vid en vandring inåt mot allt djupare nivåer av medvetande, till
insikten att människans olikheter är en illusion”. Den andra föreläsningen blir både ord och sång och hålls av Peter Ekberg Pelz, känd vissångare och Bellmantolkare. Han berättar om hur SMÄRTANS POESI FÖDER HJÄRTATS SÅNG "Från samma källa som våra tårar rinner porlar ofta våra skratt och inte ens horisonterna begränsar det man ser!" Det erbjuds med
andra ord både inre och yttre aktiviteter.

Pêl berättar att efter föreläsningar, vandring, workshop och lunch kommer eftermiddagen att fortsätta med med massage, bastu och musik. Charlotte Magnusson som spelar
flöjt kommer att musicera med Roland Nahringbauer och Frida Dahlgren som även kommer att sjunga.

Ta med dina instrument, uppmanar Pêl. Det kommer att bli härlig stämning på Biskops Arnö!
Om du vill vara med så behöver du föranmäla dig senast den 7 maj på www.inreforsoning.se.
Avgift för hela dagens program 500:- och för icke arbetande 350 kr. I priset ingår dagsprogrammet och fika. Det går att köpa lunch och middag eller ta med sig. Just det, den vedeldade bastun kommer att stå ångande varm mot kvällen – chans till säsongens första bad!

En annan sak som händer samma dag på Biskops Arnö är Festival Global – för fjärde året arrangerar elever från folkhögskolans praktikantkurser en festivaldag där elevernas erfarenheter i Afrika och Indien visas genom ett Afrikarum och Indienrum samt föreläsningar. Det blir också musik och dans!

Så, skriv upp lördagen den 14 maj i almanackan så ses vi på Biskops Arnö!

VÄGBESKRIVNING: Från Stockholm, pendel till Bålsta, sedan buss 895 avgår 09.35 Från
Uppsala avgår buss 895 kl. 09.40.

Inre försoningsdagen arrangeras i samarbete med Biskops arnö folkhögskola, Hämta hem
och Leader.

FAKTA
Att låta försoning och förlåtelse vända sig in, landa inombords och där verka är en läkande process. Det är det som skiljer inre försoning och inre förlåtelse grundligt från den traditionella försoningen och förlåtelsen. I den traditionella formen vänder sig försoning och förlåtelse utåt. Parterna i en konflikt eller någon form av lidande är beroende av
varandras välvilja och godkännande för en lyckad försoning och förlåtelse - vilket sällan går i uppfyllelse. Inre försoning och inre förlåtelse är en process som sker inne i en själv för det man väljer, när helst man själv vill.Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2700