Hem | Skokloster | Allhelgonadagen – en dag i stillhet och eftertanke

Allhelgonadagen – en dag i stillhet och eftertanke

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Några har lagt sig tillrätta på marken, liksom sjunkit ner mellan grässtråna och dragit en lättnadens suck efter att den senaste vindpusten fått dem att falla in i markens ojämnheter. Andra sitter fortfarande fast på trädens grenar, hängande på en skör tråd. De väntar på nästa vind som skall få dem att falla och lägga sig orörliga tillsammans med de andra löven på marken.

Tända ljus på kyrkogården vid Skoklosters kyrka | Foto: Tommy Hildorsson Tända ljus på kyrkogården vid Skoklosters kyrka | Foto: Tommy Hildorsson


Det doftar från de vissnande löven, från den blöta marken och från naturens stillhet. Luften är inte kall, den känns behagligt fuktig, till och med ljum när en bris letar sig fram mellan träden.
Dagarna blir kortare och människor tillåter sig att ge efter för årstidens växlingar. Det tänds ljus i fönster där sommargardinerna fladdrade för någon månad sedan – det är höst.

Så olik sig tiden blir när klockan ställs om och Allhelgonadagens lugn vilar över bygden. Då rör sig skuggorna på kyrkogården i takt med skymningsljuset och mörkret – när vi minns någon. Någon som en gång var oss nära, kanske närmare än vi någonsin varit oss själva – i kärlekens tid.

Tommy HildorssonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

4.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2711