Hem | Skokloster | Företagare bjöd in till Öppet hus i Slottsskogen

Företagare bjöd in till Öppet hus i Slottsskogen

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

I takt med att Håbo kommun växer bildas fler och fler företag. Bara i Skokloster finns drygt 350 företag registrerade. I helgen hade Företagshuset där öppet hus.

Företagshuset vid Dammenleden i Slottsskogen, Skokloster | Foto: Tommy Hildorsson Företagshuset vid Dammenleden i Slottsskogen, Skokloster | Foto: Tommy Hildorsson


Under några få timmar på söndagseftermid-dagen var det många som tog tillfället i akt och tittade in. Och väl inne bjöds det på fika, presentation och erbjudanden av representanter från de olika företagen.

Huset som ligger vid Dammenleden i Slottsskogen har en yta på 250 kvm och i de 11 rummen har 8 företag etablerat sig. Istället för Företagshuset skulle man kunna kalla det för Hälsohuset eftersom de flesta företagen sysslar med någon form av hälso- och kroppsvård.

Ett välkommet hus i socknen
På hela Skoklosterhalvön med socknen Häggeby inräknat finns cirka 3000 invånare. Och med tanke på alla de företag som finns bara i Skokloster var företagshuset välkommet. Huset stod klart och invigdes den 16 juni 2011. Ett par veckor senare var alla rummen uthyrda. En av dem som har sin verksamhet där är Johanna Rindsjö. Hon blev färdigutbildad inom gelésystemet, el-fil och manikyr i april i år och jobbar sedan dess som nagelteknolog i sin studio i huset.
– Jag gick själv och fick mina naglar behandlade tidigare. Efter en tid blev jag intresserad och tyckte att det skulle vara roligt att jobba med det. Jag gick en utbildning och nu har jag mitt eget företag och studio. Det känns jättekul att få arbeta med något som man verkligen trivs med och tycker om, säger hon.

Unik idé men vanligt i en annan konstellation
Som en kontrast till utbuden av hälsovård finns ett nystartat företag med en annan inriktning i huset. Indirekt handlar det också om hälsovård men på ett annat plan. Det är Rickard Pellebergs företag som bilansvarig i Mälardalen. Hans företagsidé är lite unik även om det finns många med samma inriktning inom olika företag. I hans fall handlar det dock om samordning och avlastning av ex vis företagens maskinpark. Och det som är än mer unikt är att man finner Rickards företag genom att bara skriva bilansvarig på www.hitta.se utan att ens ange namn, ort eller nummer.

Tommy Hildorsson
morgondis@gmail.comPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Album

Foto: Tommy Hilorsson Foto: Tommy Hilorsson

Bedöm denna artikel:

5.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2700