Hem | Skokloster | Människors slarv – djurens öde

Människors slarv – djurens öde

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

En kronhjort fick sätta livet till efter att ha trasslat in sig i ett elstängsel i Skokloster. Det var Waldemar "Walle" Sundins son Fredrik i Lundal, Skokloster som fick se hur hjorten kämpade för sitt liv. Han ropade på Walle som larmade polis. En stund senare kom en viltvårdare till platsen och avlivade hjorten som hade brutit ett framben, trasslat in sig i elstängslet och inte hade en chans att klara sig.

Hjorten_insnörjd i tråd | Foto: Waldemar "Walle" Sundin Hjorten_insnörjd i tråd | Foto: Waldemar "Walle" Sundin


Walle, 86 år i höst, berättar att det ofta är hjortar, älgar, vildsvin och rådjur på åkern mellan gårdarna Långlöt, Uggelbo och Lundal i Skokloster där han bor tillsammans med sin son.
– Det är slarvigt av den som ansvarar för elstängslet att låta det hänga som det gör i hagen där hjorten trasslat in hornen i det trådomspunna repet. Speciellt som det inte har varit några djur i hagen på hela sommaren, säger han.

Walle njuter av att bo mitt i naturen
– Vi bor så fint här i Lundal det är rena paradiset, säger Walle och fortsätter att berätta om sina upplevelser. Jag har aldrig tidigare upplevt så många djur på nära håll som här i Skokloster. En dag kom det ett par tranor och landade på åkern. En annan dag gick två rådjur ända upp till boningshuset. En eftermiddag gick en hel grupp hjortar ute på åkern och betade. För att inte tala om när en grupp på 11 vildsvin hoppade fram ur gräset på andra sidan åkern. Det är underbart att få bo så nära naturen. Men jag blir bedrövad när jag ser vad som hände med kronhjorten. Tänk så många djur som får lida för att människor inte sköter om sina stängsel, avslutar Waldemar samtidigt som han ser ut över den stora åkern och hagen där kronhjorten fick sätta livet till på grund av löst hängande stängseltråd.

Tommy HildorssonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (1 Skickat)

avatar
Tommy Hildorsson 05 Okt 2013
Artikeln finns även i tidningen Upplands Nyheter denna vecka. En tidning som bland annat finns i Skokloster Lanthandel.
Mvh Tommy
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Album

Lösa trådar - fara för djuren Lösa trådar - fara för djuren

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2663