Hem | Skokloster | Välkommen till skräphalvön

Välkommen till skräphalvön

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Visst är Skohalvön underbart vacker, bara man slapp allt skräp. Ta en timme av din tid och åk runt på halvön och du får uppleva så ortroligt mycket skiftande skräp överallt. Allt från högar med fimpar utanför lägenheternas uteplatser till läckande plastdunkar med spillolja i den sjudande grönska mitt i skogen. För att inte tala om alla begagnade bildäck och rester av slaktade bilar.

Fimpar är ett miljöproblen Fimpar är ett miljöproblen


Det föreslås bli pant på fimpar. Kanske vore det bättre att sätta pant på de som slänger alla fimpar, en rejäl pant. Att det är straffbart att skräpa ner märks inte, eller så bryr man sig inte. Går man en sväng i Idealbyn i Skokloster så ser man massor av fimpar slängda utanför flera uteplatser. Man knäpper helt enkelt iväg fimparna utan tanke på vad som händer där de ligger. Det är nästan samma sak med skräpet utanför bostadsområdena, i skogen på halvön.

Tar man en tur på småvägarna runt omkring på Skohalvön får man uppleva den ena skrothögen värre än den andra. Vi tycks ha fått ett riktigt slit-och -slängsamhälle där ingen bryr sig om någonting. Det ligger rester av slaktade bilar lite överallt, ett urbränt bilvrak och några kassar med hushållssopor. Ett bilbatteri i ett dike tillsammans med annat skräp. För att inte tala om den stora högen med begagnade bildäck tillsammans med annat skräp och en stor plasthink med spillolja. Skohalvön är en riktig skräphalvö eller näst intill en rejäl soptipp där folk inte tänker längre än näsan är lång och knappt så långt. Och som om det inte skulle räcka med all denna nedskräpning så har man tagit för vana att skjuta på vägskyltar. En gång i tiden var vi människor vildar och det verkar nästan som att några är kvar i det stadiet. Håll Sverige Rent - vad är det?

Tommy Hildorsson



Prenumerera på kommentarer Kommentarer (14 Skickat)

avatar
Krister Karlsson 15 Maj 2014
Miljöskandal i Skokloster! Något måste göras! Bra Tommy Hildorsson. Bilderna talar för sig själva!
avatar
Tommy Hildorsson 15 Maj 2014
Jo det är tragiskt, men man förundras inte. Bakom den flotta fasaden finns ofta mycket skit.
avatar
Joseph & Virginia 17 Maj 2014
Bra Tommy! Vi håller med.
avatar
birre 18 Maj 2014
sådär ja. och nu sjönk huspriset igen.. tackar för det. Visst finns det skräp, och tyvärr så gör det även så på andra platser. Det finns hur mycket härlig mark som helst i Sko! framhäv den istället
avatar
Tommy Hildorsson 18 Maj 2014
Så bra att huspriserna sjönk. Då kanske till och med jag som inte är miljonär får råd att köpa mig ett hus.
Med vänlig hälsning tommy
avatar
Ung beteendevetare 20 Maj 2014
Jag har några frågor rörande just denna artikel.
Är det privat ägda områden eller kommunalt ägda?
Hur pass mycket bryr sig boende i de drabbade områdena om sin omgivning och trivseln?
Om det är en hjärtefråga att ha det skräpfritt?

De privata enskilda boende, bostads föreningarna, kommunen och de olika politiska partierna kanske kan samverka och arangera en röjar dag och göra en trevlig, säljande samt solidaritets främjande sak av just denna fråga!

Organisera det på så vis att man får märkta deponi posar och löser in dessa mot en belönande pant och mot kvällen gemensamt glädjas åt folklig sammankomst, där det bjuds på eventuellt en eld och grillad mat som löses ut mot det pant kvitto man fått för sitt deltagande.

En tanke bara för den som bryr sig!
avatar
Tommy Hildorsson 20 Maj 2014
Hej "ung beteendevetare". Skräpet på de här bilderna är på privatägd mark. Om de boende skulle bry sig skulle det inte se ut som det gör. Jag tycker mig inte uppleva det som en hjärtefråga eftersom skräpet finns där. Bostadsrättsföreningar och andra föreningar har städdagar kanske en eller två gånger per år. Däremellan hinns det med mycket nedskräpning. Mycket skräp är också längs vägar, i diken och i övrigt i naturen. Hundbajspåsar, hundskit utan påse, papper, plast, burkar och allt som tänkas kan.
Med vänlig hälsning tommy
avatar
Läsare 21 Maj 2014
Det är ju hemskt!
avatar
Haha pajas. 13 Jun 2014
Stör du dig så mycket på skräpet så ta och plocka upp skiten? Eller är du bara en allmänt grinig minipolis som måste hitta någonting att klaga på?
Vad folk gör på sina privatägda tomter har inte du ett jävla skit med att göra.
Eller ännu bättre, börja arbeta som kommunarbetare så får du iallafall betalt för att plocka upp skiten och slipper söka medömkan från andra.
Dessutom gör ett sådant här idiotiskt inlägg inte direkt att folk blir mer engagerade till att städa? Snarare bara förbannade eftersom husen sjunker i pris eftersom du får skokloster att framstå som om det vore någon håla som rinkeby.
Reply Tummen up Tummen ner
-10
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 14 Jun 2014
En ljusskygg kommentar/inlägg under anonym flagg. Välkommen till skräpwebben.
avatar
The fool on the hill 14 Jun 2014
Plocka upp skräpet så stiger ditt hus i värde.Lev i "skiten" om du tycker det är din rättighet, men betänk att du sänker värdet på hela området och inte bara ditt eget hus. För övrigt tycker jag att din kommentar saknar stil.
Reply Tummen up Tummen ner
-5
Rapportera som olämpligt
avatar
Tommy Hildorsson 14 Jun 2014
Som det är skrivet i artikeln: "En gång i tiden var vi människor vildar och det verkar nästan som att några är kvar i det stadiet". En av dessa har visst förirrat sig till Håbo Portalen. Hoppas att denna ljusskygga varelse plockas bort så att inte hela Portalen blir infekterad.
Hvh Tommy
avatar
Anders Dahl 17 Mar 2015
Finns inte mer skit i Skokloster än någon annanstans.

Bilden på den brända bilen är tagen utefter "burmaleden" dit tyvärr många åker för att bränna sina bilar, brukar vara en eller två om året.
Detta beror på att området ligger relativt långt ifrån alla ära och redighet så man kan jobba ostört med sitt, det är även detta som gör att det samlas sopberg i skogen.

Tror tyvärr att det är folk utifrån som skräpar ner här hos oss än att det är vi själva slänger skit och bränner bilar utanför vår egen dörr.

Tommy.. du för det att låta som att det ser ut som värsta soptippen här ute hos oss, visst det finns säkert lite fimpar på gatorna men några sopor,bilar oljedunkar osv har jag inte sett i bostadsområdena så varför du Tommy Hildorsson infekterar Håboportalen med osanningar och spekulationer har jag ingen aning om.

Jag kan rekommendera människor att komma ut hit och se sig om själva för att få en rättvis bild av vad jag upplever som ett fantastiskt område med tillgång till ett otroligt friluftsliv.

//Anders Dahl
avatar
Tommy Hildorsson 17 Mar 2015
Hej Anders Dahl!
Så du tycker att jag infekterar Håbo Portalen?! Ljuger bilderna? Det var då när Miljö o Hälsa var ut till Skokloster och inspekterade som bilderna togs. Och beträffande Burmavägen (som vägen hetat i cirka 70 år) så har du rätt i att det blivit en avstjälpningsplats. Om du bor i Idealbyn så har du inte kunnat missa alla fimpar utanför många uteplatser. OCH det är inte bara fimpar. Här ställer man upp ett gäng motorcyklar och fyrhjulingar på gräsmattan (det som en gång varit gräsmatta) och tvättar med högtryckstvätt. Det är fritt fram att åka hur som helst med bil eller fyrhjuling i området. Vad jag förstår så har du flyttat hit från någon plats där det varit ändå skitigare. Det är inte för inte som Sverige ibland kallas Lortsverige. Men visst är det kul att du trivs och det hoppas jag att du skall fortsätta att göra. Då var det avklarat och några fler kommentarer av mig här på Portalen i det här ämnet kan du inte räkna med. Ha ett fint liv i Skokloster men blunda inte för verkligheten.
Med vänlig hälsning Tommy
totalt: 13 | visar: 1 - 13

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV



Problem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Album

Bränd bil Däck Fälgar och annat Fimpar Skjutning Mer skjutning Skräp Spillolja

Bedöm denna artikel:

1.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2716