Hem | Skokloster | A Frozen Tale - fotoutställning om och på Skoklosters slott

A Frozen Tale - fotoutställning om och på Skoklosters slott

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

I fotoserien "A Frozen Tale" väver den australiensiska konstfotografen Alexia Sinclair en berättelse kring Skoklosters slott som anspelar på den svenska stormaktstiden och slottets byggherre Carl Gustav Wrangel och dåtida berömda besökare på slottet.

Foto: Alexia Sinclair Foto: Alexia Sinclair


Utställningen A Frozen Tale har fått stor uppmärksamhet, bl a visats vid Queensland Centre for Photography, South Brisbane, Australien.

Alexia Sinclair
hade intentioner att göra en fotoserie om svensk högreståndskultur när hon besökte Stockholm förra året. Det var i anslutning till Livrustkammarens utställning  Bilder av Kristina där hon medverkade med en bild av den svenska drottningen från hennes fotoserieThe Regal Twelve. Valet föll på Skoklosters slott. Hon fascinerades av det gamla ärevördiga slottet på halvön, omgiven av ett fruset Mälaren och samlade ihop ett team. Hon berättar inlevelsefullt om arbetet i det vackra men köldslagna slottet som saknar elektricitet i de övre våningsplanen.

I sommar ställs de nio bilderna i serien ut på Skoklosters slott samtidigt med utställningen  Vertumnus – årstidernas gud på Skoklosters slott.  Båda öppnas samtidigt på Sveriges nationaldag den 6 juni, samma dag firar Bålsta kommun nationaldagen vid slottet.
"A Frozen Tale" visas på Skoklosters slott fram till 28 september

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2693