Hem | Skokloster | A FROZEN TALE – en fotosaga om Skoklosters slott på Arlanda

A FROZEN TALE – en fotosaga om Skoklosters slott på Arlanda

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Fram till 7 april möts resenärer som anländer till Arlandas terminal 5 av en fotoserie om Skoklosters slott, taget av den australiensiska konstfotografen Alexia Sinclair. I fotoserien ” A Frozen Tale” väver hon in en berättelse om slottet i vintertid, den svenska stormaktstiden och dåtida berömda besökare på slottet, vilka ger interiörerna nytt liv.



- Jag är verkligen glad över att få möjlighet att visa mina bilder så nära Skoklosters slott som är själva föremålet för utställningen. Jag hoppas att besökarna på Arlanda kommer att njuta av utställningen lika mycket som jag gjorde när jag arbetade med den. Skokloster Slott är en häpnadsväckande svensk skatt och jag hoppas på att återvända till Sverige snart, säger fotografen Alexia Sinclair.

Alexia tog bilderna för två år sedan vid ett besök i Sverige i anslutning till Livrustkammarens utställning Bilder av Kristina där hon medverkade med ett fotografi. Hon ville gärna skildra svensk högreståndskultur. Valet föll på Skoklosters slott. Och hon fascinerades av det gamla ärevördiga slottet på halvön, omgiven av ett fruset Mälaren.

- Det känns verkligen roligt att bilderna kommer tillbaka till Sverige igen och denna gång till Arlanda, där så många fler har möjlighet att uppleva de fascinerande bilderna, säger Gösta Sandell, vikarierande museichef för Skoklosters slott. Förra sommaren visades den i slottet.

Skoklosters slott öppnar till påsk och har från maj öppet lördagar och söndagar fram till juni, då vi har öppet dagligen hela sommaren.

Swedavia, är denna gång arrangör för utställningen, är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5 miljarder kronor per helår och har 2 400 medarbetare. | www.swedavia.se

Skoklosters slott uppfördes mitt under den svenska stormaktstiden - 1600-talet - och är den största privata bostad som någonsin byggts i Sverige. Här finns magnifikt konsthantverk, spännande måleri och en stor rustkammare. En vandring i slottet tar dig genom vackra rum och salar med originalmöbler från olika århundraden. Sommartid kan du sjöledes åka båt från Stockholm, Sigtuna och Uppsala. | www.skoklostersslott.se

Alexia Sinclair is an award winning Australian Fine Art photographer and digital artist. Her distinct style is easily recognisable and highly original. Using a visual narrative to seduce her audience, each photographic feast is dark, seductive, baroque and symbolic. Her multilayered photographs subtly present contemporary notions of fashion and beauty through innovative digital media, whilst restoring antique notions of classicism, elegance and luxury. | www.alexiasinclair.com

Källa: Skoklosters slott



Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV






Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2744