Hem | Skokloster | Skoklosters slott öppnar - ett påsktecken

Skoklosters slott öppnar - ett påsktecken

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

På skärtorsdagen, den 2 april, slås portarna upp för säsongen på Skoklosters slott. Och har öppet hela påsken tom annandagpåsk, kl 11-16. Därefter öppnar slottet igen den 1 maj och har denna månad öppet lördagar och söndagar plus 1 maj och Kristi himmelsfärdshelgen. Sommarmånaderna juni, juli och augusti öppet dagligen 11-17.

Skoklosters slott Kungsalen | Fotograf/Källa: Erik Lernestål Skoklosters slott Kungsalen | Fotograf/Källa: Erik Lernestål


Vi inleder årets tema "Barockfesten"* med sång, choklad och visningar!
Det sägs att Carl Gustaf Wrangel var en av de första som introducerade chokladen i Sverige. Vi har besök av Chokladnomad på långfredagen och påsksöndagen. De visar och berättar hur man tempererar och gjuter choklad.

Upplev slottets praktfulla salar och salonger!
Gå antingen på egen hand i Wrangel- och Brahevåningarna, i interiörer med det yppersta av tidens konsthantverk, måleri, möbler och textilier.

Eller följ med på en guidad tur upp för trapporna till bland annat Wrangels rustkammare och den ofullbordade salen, den stora bankettsal som förblivit en byggarbetsplats sedan 1600-talet

Visningar i påsk 2 - 6 april
Vi ger fyra svenska visningar och en engelsk visning .

11:15 svensk visning, 12:15 engelsk visning, 13:15 svensk visning 14:15 familjevisning

15:00 svensk visning

Caféet öppnar
Slottscaféet, beläget i slottet, bjuder på läcker och välsmakande förtäring, både måltider och smörgåsar, pajer och kakor.

*Barockfesten – en liten utställning om något storslaget, 6/6 -27/9
Föreställ er kanonernas timslånga mullrande salut, smattrande trumpetfanfarer som introducerar ännu en ny maträtt, skådespelare & narrar som rör sig lätt kring borden, osande stekar, griljerade svanar, söt konfekt, kryddat vin – ett myller av förnäma gäster. Det är barockfesten. Nu 300 år senare manar vi fram minnet av detta prunkande överflöd genom de föremål som finns kvar på Skoklosters slott. 

Hitta hit

GPS koordinater Skoklosters Slott N 59° 42.337', E 17° 37.341'

Från Stockholm: Tag pendeltåget till Bålsta (sitt långt fram i tåget för att komma närmast utgången) och byt där till UL-buss 311 mot Skokloster. Resan tar ca en timme och en kvart. Mer information om pendeltåget finns på www.sl.se. Busspriser och tidtabell hittar du påwww.ul.se.

Från UppsalaTag UL-buss 895 mot Bålsta och stig av vid Yttergrans kyrka för byte till buss 311 :mot Skokloster. Resan tar en timme och 40 minuter.Mer information och tidtabell hittar du på www.ul.se

Från Västerås: Tag SJ-tåget till Bålsta och byt där till UL-buss 311 mot Skokloster.

Källa: Skoklosters slottPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2685