Hem | Skokloster | Skoklosters slott ett omtyckt & växande utflyktsmål

Skoklosters slott ett omtyckt & växande utflyktsmål

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Vi kan blicka tillbaka på ett mycket bra besöksår, även 2015, berättar Rebecka Enhörning och konstaterar att slottet har under senare år haft en stadig ökning av besökare.

Foto: Skoklosters slott Foto: Skoklosters slott


2016 – fri entré, sportlovsöppet, varierade programaktiviteter för alla åldrar & släkten Brahe 

Nytt för i år är att fri entré införs den 1 februari och för första gången öppnar slottet för sportlovsaktiviter. Vi tar delar av vecka 8 och 9, nämligen 25/2 till 1/3. Det blir barnvisning med ficklampa. I skaparverkstan får barn och vuxna skapa tillsammans. I Brahevåningen pågår "Slottsafari".  Lördagen 27/2kl 14 kommer en trollkarl på besök. På söndagen klockan 14 blir det barnteater: En tiger i medeltiden. I Slottscaféet serveras varm choklad med vispgrädde – semlor och frasvåfflor. Blir det en vit vinter rekommenderas att ta med pulka!

Under året bjuder vi på ett större och mer varierat programutbud med nya teman som barn på slottet i slutet av maj, riddarläger för barn i juni, dramavisningar sju lördagar i sommar med fokus på familjen Brahe och afternoon tea två lördagar i oktober. Vi fortsätter med hästtemat under Kristi Himmelsfärdshelgen och Tornerspelen i samarbete med Nordic Knights den 29 till 31 juli. I september äger äppeldagen rum den 11 september och housekeeping i slutet av månaden. Höstlov som vanligt med eldshow och i slutet av året är det åter dags för den traditionella julmarknaden.

Nationaldagsfirande & sommarens utställning
Den 6 juni, under det traditionella nationaldagsfirandet, öppnar sommarens utställning Prakt och makt. Känns titeln igen? Utställningen visades under 2015 på Jönköpings läns museum, där Skoklosters slott lånade ut hel del föremål. Makt och prakt hör verkligen hemma på Skoklosters slott, det största privatpalats som någonsin byggts i Sverige. Vi får följa släkten Brahe, en av Sveriges främsta adelsfamiljer, som tog vid efter familjen Wrangel. Samtidigt invigs också ett speciellt rum för våra verkliga high lights.

Om Skoklosters slott
Skoklosters slott uppfördes mitt under den svenska stormaktstiden - 1600-talet - och är det största privatpalats som någonsin byggts i Sverige. Här finns magnifikt konsthantverk, spännande måleri och en stor rustkammare. En vandring i slottet tar ...
Källa: Skoklosters slott


Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2739