Hem | Skola | UppfinnarOlle-elever redovisade sina uppfinningar

UppfinnarOlle-elever redovisade sina uppfinningar

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Även detta läsår erbjöds kommunens elever från årskurs 5 att delta i den populära aktiviteten UppfinnarOlle. Uppgiften är att under fyra veckor ”uppfinna” eller utveckla ett hushålls- eller trädgårdsredskap.

Uppfinnar Olle-elever | Foto: Attila Gal Uppfinnar Olle-elever | Foto: Attila Gal


Vid första tillfället träffadesd elever från olika skolor på Åbergs Museum för att inspireras. En ”riktig” uppfinnare, Julia Lindqvist Martinsson, gav ett föredrag om design samt hur det går till att uppfinna nya produkter. För att få till en bra start kombinerades den kreativa miljön med servering av varma kanelbullar och saft. Besöket avslutades med en spännande guidning av Åbergs museum och upptäckter i Trazankojan.

Eleverna fick även besök i klassrummet under perioden. Håbo Marknads AB och en lokal företagare visade upp olika uppfinningar och lyssnade på elevernas tankar kring sitt eget uppdrag.

Aktiviteten avslutas med att klasserna samlas igen och eleverna presenterar sina prototyper för en inbjuden panel bestående av företag. En av klasserna hade redovisning idag för en panel bestående av Per Andersson (Håbo Marknads AB), Attila Gal (Håbo Portalen), Kjel Wassholm ( Gofix:it AB) och Albin Storbacka som har sin praktik på Håbo Marknads AB.

Bland uppfinningarna kunde panelen se pennblock för olika typer av pennor, elvism med sockermått, kombinerad kylskåp/värmeskåp, borrmejsel med enhandsgrepp, bokhållare, kylskåpssnurra för tuber, osthyvel för två skivor, filt att värma/kyla, tandem visp, pizzaskärare med spade, men även idé om elevskpåslås med fjärrstyrning presenterdes.

Detta var också ett bra tillfälle för de elvaåriga eleverna att träna på presentation inför en större grupp.

En nyhet är att Håbo Marknads AB delar ut diplom för ”Bästa Uppfinningen” i samband med läsårets avslutning. Det gäller för eleverna i både grundskola och gymnasium.

Attila Gal
Håbo PortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2698