Hem | Skola | Skolvalsinformation 2013

Skolvalsinformation 2013

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Alla elever som ska börja i förskoleklass eller årskurs 7 ska göra ett skolval. Elever som ska börja årskurs 7 och vill gå kvar i samma skola som tidigare ska också välja. Samma gäller även dig som redan gjort ett aktivt val direkt till en skola, fristående eller kommunal, i kommunen eller i annan kommun.

Skolvalsinformation 2013 Skolvalsinformation 2013


Skolvalsperiod 15 januari – 22 februari 2013

Du gör dina val via e-tjänsten ”Skolval 2013” på kommunens hemsida.

Datum att komma ihåg

    Valperiod 15 januari – 22 februari 2013
    Utskick av bekräftelse om plats vecka 12 (18 - 22 mars)
    Besvara bekräftelse senast vecka 15 (8 -12 april)

Informationstillfällen
Alla grundskolor har informationstillfällen och/eller ”Öppna hus” dit föräldrar och barn är välkomna. Information när dessa inträffar skickas hem till berörda i mitten av december. Du kan också läsa under respektive skola för att få ytterligare information.
 

Skolorna
Det finns 9 grundskolor att välja mellan i Håbo kommun, 6 kommunala och 3 fristående. Du väljer fritt bland dessa. Ditt barn är alltid garanterad en plats i en kommunal grundskola.

Kommunala skolor
Om du väljer en kommunal skola gör du dina skolval via e-tjänsten ”Skolval 2013”. Det spelar ingen roll när under skolvalsperioden du gör dina val. Det räknas inte på ansökningsdatum.

Fristående skolor
Fristående skolor har annan huvudman än kommunen och är öppna för alla barn. De får samma ersättning för sin verksamhet som kommunala skolor.
OBS! Om du väljer en fristående skola måste du göra val både på e-tjänsten ”Skolval 2013” på kommunens hemsida och direkt till den fristående skolan.

Att välja skola i annan kommun
Du har även rätt att ansöka om en plats för ditt barn i en skola utanför Håbo kommun, fristående eller kommunal. Förutsättningarna är dock att den mottagande skolan accepterar den ersättning Håbo kommun erbjuder. Kontakta den skola du är intresserad av för att få deras ansökningshandlingar. Kom ihåg att du ändå måste göra ett skolval på e-tjänsten ”Skolval 2013” på Håbo kommuns hemsida. Markera då ”skola i annan kommun”.
Elever som är på väg att flytta till Håbo kommun

Om du inte hunnit bli folkbokförd i Håbo kommun när valet ska ske tar du kontakt med skolan du är intresserad av för att få ansökningshandlingar.

Om du avstår från att välja
Om du inte gör ett val under skolvalsperioden, placeras ditt barn i en kommunal skola som ligger så nära hemmet som möjligt.

Övergång från förskola till fritidshem
Om ditt barn idag går i kommunal förskola och ska börja i kommunalt fritidshem i augusti månad kommer förskoleplatsen med automatik att avslutas den sista juli och platsen förs automatiskt över till vald skolas fritidshem. Ska ditt barn börja i fristående skola måste du själv säga upp förskoleplatsen och ansöka om ”fritids” i vald friskola. Tänk på att det är 2 månaders uppsägningtid. Du måste själv ansöka om fritidshemsplats om barnet gått i fristående förskola. Barn till föräldralediga och arbetssökande som gått 15 h i förskola och som till höstterminen önskar fritids, måste ansöka om detta. Plats finns för barn vars vårdnadshavare arbetar eller studerar och avgift tas ut. För ytterligare information se 'Förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet, reglemente' under "E-tjänster och blanketter" på kommunens hemsida.

Barn som inte gått förskoleklass
Om ditt barn inte gått förskoleklass och ska börja i årskurs 1 måste du ta kontakt direkt med den skola du önskar plats i.

Byte av skola
Om ditt barn önskar byta skola och inte ska börja årskurs 7, görs ett val av skola under ”Skolval”  på kommunens hemsida.

Skolplikt
Alla barn i åldern 7 till 16 år som är bosatta i Sverige måste gå i grundskolan, så kallad skolplikt. Vårdnadshavarna är skyldiga att se till att barnet kommer till skolan. Kommunen är skyldig att kontrollera att eleverna finns i skolan.

Skolskjuts
Elever från förskoleklass till årskurs 9 kan få skolskjuts på grund av avstånd, funktionsnedsättning, trafikfarlig väg eller vid andra speciella skäl. Normalt beviljas skolskjuts endast om eleven valt den skola som ligger närmast folkbokföringsadressen. För ytterligare information, se 'Skolskjuts, reglemente' under "E-tjänster och blanketter" på kommunens hemsida.

Tillgång till dator
Om du inte har tillgång till dator för att genomföra skolvalet kan du använda den dator som finns i receptionen i kommunhuset eller på Håbo bibliotek.

 

Källa: Håbo kommunPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2715