Hem | Skola | Högstadiet tillbaka till Gröna Dalen nästa höst

Högstadiet tillbaka till Gröna Dalen nästa höst

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

EnköpinsPosten berättar idag att från och med nästa år blir det återigen högstadieklasser på Gröna Dalen-skolan.

Högstadiet tillbaka till Gröna Dalen nästa höst Högstadiet tillbaka till Gröna Dalen nästa höst


Bakgrunden till detta är att Läraskolan flyttar ut till andra lokaler och därmed finns det återigen plats för äldra eleverm berättar EP idag.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (10 Skickat)

avatar
Christian 17 Dec 2013
Hej.

I Pyry Niemis blogg från förra mandatperioden nämdes Gröna Dalen i varannan mening.

http://pyryniemi.blogspot.ch/2009_09_01_archive.html

En sak som han skrev var.

"Det var just lokalpengen som ledde till att Gröna Dalens högstadium fick lägga ner. När vi tar makten kommer den att försvinna. Så är det"

Ska ärligt säga att jag förstod aldrig riktigt det här med internhyressystem och lokalpeng. Men är detta slopat nu som Pyry lovade, så vi slipper fler nedläggningar i onödan?

Ha en bra dag.
avatar
Håkan Sundström 17 Dec 2013
Christian
I gårdagens KF tog jag upp problemet där Gröna Dalen skolan 2009 omvandlades till en F6 skola från att ha varit en F9 skola. Motiveringen då ,var att lokalerna var för trånga och att klasserna
7-9 måste flyttas till Futurum skolan med stora protester från föräldrar, lärare och framförallt från de barn som var tvungen att flytta med splittrade klasser som följd. Tungan på vågen var MP och Christian Ghaemi som gjorde att detta så felaktiga beslut genomfördes. Svaret från Christian Ghaemi var bara svammel, med en förklaring att beslutet 2009 var korrekt liksom beslutet nu 2013 att återgå till en F9 skola, de som blev förlorare var barnen.
Nu när Gröna Dalen åter ska bli en F9 var beslutet enigt (incl MP) med den motiveringen att Läraskolan ska flytta till lokaler i Mansängen. Vilket betydde att det fanns en plan (trots förnekelsen) från förra majoriteten + MP att bereda plats för friskolan, därför var klasserna 7-9 tvungna att flytta till Futurum skolan.

Håkan Sundström
avatar
Christian 18 Dec 2013
Jag har sett videosändningen.

Man kan jämföra Christian Ghaemi med förra presidentkandidaten i USA Mitt Romney. Han är en "flip-flopper".
Han tyckte det var rätt att lägga ner i förra mandatperioden när han satt i opposition, lika rätt tycker han det är nu att starta upp igen. Motiveringen är ren rappakalja.

Romneys valkampanj föll ihop som ett korthus, likaså kommer Mp Håbo att göra om de fortsätter med Christian Ghaemi som frontfigur.
Reply Tummen up Tummen ner
10
Rapportera som olämpligt
avatar
Svetlana 19 Dec 2013
Det går säkert att försvara båda hans beslut. i siffror på pappret, OM man inte tar hänsyn till de mjuka värdena, vad den flytten orsakade i frustration, besvikelse, ångest etc. Sånt mäter man aldrig i den neoliberala hushållningen där enbart pengar som räknas.
avatar
Krister Karlsson 18 Dec 2013
Även i år fick hyresgästerna hos Håbohus AB en julklapp av VD. Hyreshöjning! God Jul!
Reply Tummen up Tummen ner
-5
Rapportera som olämpligt
avatar
Attila Gal 19 Dec 2013
Hej Krister!

Skriv gärna en separat insändare om dina tankar kring HåboHus, så att alla kan diskutera/kommentera det ämnet, istället för att lägga in kommentar om HåboHus till artiklar som handlar om ngt helt annat, som här nu, om Gröna Dalens skola!

mvh
Attila Gal
HåboPortalen
attila@haboportalen.se
avatar
Krister Karlsson 19 Dec 2013
OK! Ibland uppfattar jag det som "speakers corner" här på sidan. Det är högt och lågt. Men det är så det ska vara i en demokratisk värld. God Jul!
avatar
Attila Gal 21 Dec 2013
Hej Krister!

Japp, så kan det bli ibland, men om du vill ha svar på dina frågor kring ett ämne samlade, är det bästa att start en tråd/inlägg kring/i ämnet.

Attila Gal
HåboPortalen
avatar
Krister Karlsson 21 Dec 2013
Hej Attila. Nog är det så. På julen ska man vara snäll. Återkommer nästa år med inlägg. Undrar om Rimstugan har något trevligt rim på Håbohus AB. Hoppas jag inte frångick formalia nu. Hoppas på ett bra 2014.
avatar
Tommy Hildorsson 23 Dec 2013
Tyvärr Krister, vi fick inte ihop så många rim på Rimstugan men vi hade trevligt och lottade ut många fina vinster. Jag har påbörjat rim till Håbohus AB flera gånger men jag har fastnat när orden trasslat till sig och börjar bli stötande och sådant får man ju akta sig för. Jag har hört mycket om Håbohus så nog skulle man kunna få till något passande men som sagt - censur. Må så gott Krister och ha en fin Jul.
Med vänlig hälsning Tommy
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2726