Hem | Skola | Idrottsklass på Jan Fridegård

Idrottsklass på Jan Fridegård

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Första steget att skapa en idrottsklass på gymnasiet är taget. Linjen blir troligtvis sam/beteende, skriver Bålsta Tennisklubb på sin hemsida.

Foto: Tommy Hildorsson Foto: Tommy Hildorsson


Man kommer att få utöva sin sport under skoltid. Bålsta Tennisklubb/Bålsta Hockey kommer samla övriga idrotter till ett möte för att skapa en idrottsalliance i Håbo kommun. Ansökan gäller barn födda 1998. Vid intresse tag kontakt med Niklas på Bålsta Tennisklubb.

Attila Gal
HåboPortalen
attila@haboportalen.sePrenumerera på kommentarer Kommentarer (7 Skickat)

avatar
Owe Fröjd 29 Dec 2013
Hej

Bildningsnämnden tog detta beslut på senaste mötet i december.

Beslutet innebär att det blir möjligt att studera på "hemmaplan" med inriktning på sin egen idrottsgren, det är sådeles INTE bara tennis som gäller, övriga sporter är också välkomna

Gott Nytt År
Owe Fröjd, Bålstapartiet
avatar
01 Jan 2014
Hej och tack för omdömen
Jag måste påpeka en gång till att det inte handlar om åldersdiskriminering då jag själv är snart 52 år. Min personliga åsikt och det måste väl många hålla med om även om man inte utrycker sig så här, är att vi har en vansklig åldersfördelning i politiken. Vem som ska ta över undrar man trots att vi är en så ung kommun som jag skrev tidigare. Jag pekar inte på ett specifikt parti, utan alla. Det är klart att vi behöver mångfald i politiken och som det ser ut just nu så är vi långtifrån där.
Olika frågeställningar diskuteras inte på samma sätt beroende på frågans art men även vilka ålderskategorier som diskuterar frågan. Diskuterar vuxna ungdomars behov eller tex destruktivt beteende bland vissa ungdomsgrupper, då man går inte in på orsakerna till det, utan snarare sätter in resurser för att dämpa problemet. Man engagerar tex Bålstapolarna som gör jättebra jobb men man måste sätta in resurser på det som minskar destruktivt beteende i grunden. Familjerna har viktigt roll men även samhället. Man släcker branden istället för att jobba för att den inte ska uppstå. Det är förstås lättare sagt än gjort men det finns mycket att göra. Man kan då säga att vi har sk. demokratidagarna där ungdomarna kan rada upp sina önskemål. Då är det intressant att veta hur många önskemål finns totalt gentemot det som har uppfyllts.
Jag är även av den åsikt att de flesta som är i politiken är politiker för att de vill påverka samhällsutvecklingen, några har blivit det för att de är missnöjda med något och några för att de tror att de kan skaffa sig ekonomiska fördelar. På den kommunala nivå är det nästan löjligt om man pratar om ekonomiska fördelarna, då ersättningar avser delar av den tid man lägger på att förbereda sig eller delta i olika möten, förutsatt att man är seriös. Tittar man på den totala omsättningen i en kommun så är ersättningar för politiskt arbete väldigt liten del. Demokratin är viktigt och den måste kosta om man vill att det ska fungera.
Det är också viktigt att påpeka att varje politiker har eget ansvar vad gäller olika åtaganden, privata eller offentliga, ekonomiska eller vilka andra som helst, för att kunna vara trovärdig. Gör man inte det, blir det oftast katastrofala följder för den enskilde. Det finns inga kontrollsystem i världen som man inte kan missbruka om man har avsikt för att göra detta, dvs att mycket ligger hos den enskilde.
Jag hoppas att Sixten Nylin inte tar illa upp att jag tog upp honom som exempel, men det är han som på 70 talet fick förtroende att vara socialdemokratisk kommunalråd 29 år gammal. Jag blev i alla fall jätteglad när jag fick veta det, trots att jag är Centerpartist.
Jag önskar alla Håbobor och i synnerhet de som brukar titta på denna portal, Gått Nytt År

Nihad Hodzic
Centerpartiet i Håbo
avatar
Tommy Hildorsson 01 Jan 2014
Ursäkta mig Nihad Hodzic jag har läst det du skrivit men förstår ingenting av det. Har det du skrivit något att göra med Idrottsklass på Jan Fridegård? Kul med insändare men de e bra om det finns någon substans i det man skriver och inte bara skriver för skrivandets skull. Lycka till med Gått Nytt År och ha ett Gott Nytt År.
Med vänlig hälsning Tommy
avatar
Christian 01 Jan 2014
Tror Nihad menade att kommentera sin egen artikel. Men postade fel. Blev kanske en hård nyårsafton.
avatar
Tommy Hildorsson 01 Jan 2014
Ja något gick väl snett - som det gör ibland. Det är så lätt att man skickar något dit där det inte hör hemma. Ett par glas vin och sen en knapptryckning och något som man kanske inte har full koll på drar iväg ut i cyberrymden och landar på "fel" plats. God fortsättning på det nya året Christian.
Med vänlig hälsning Tommy
avatar
Christian 21 Jan 2014
Errrmmm... ibland är man lite sen.
God fortsättning själv Tommy.
Mitt nyårslöfte blir att se mig om i kommunen lite mer, dvs besöka våra smultronställen här i kommunen. T.ex Skokoloster :)
avatar
Attila 01 Jan 2014
Flyttade över till rätt ämne...

Attila
totalt: 5 | visar: 1 - 5

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2739