Hem | Skola | Svar till Carina Lund ang skolorna i Bålsta

Svar till Carina Lund ang skolorna i Bålsta

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Hej Carina! Jag vill bara börja att berätta att jag har en dotter på Viby fsk och en son på Västerängsskolan. Alltså åker jag kors och tvärs över Bålsta varje dag men det gör inget sålänge båda mina barn har det bra på dagarna.Jag vill gärna att min dotter börjar på Västerängsskolan då det blir en trygghet för dom att ha varandra på samma skola om det skulle vara något någongång.
Det skulle inte fungera om Västerängsskolan blev en 4-9 skola.

Jag vet inte om jag håller med dig om att det kan vara bra för dom yngre barnen att inte gå med dom äldre. Jag tycker nog snarare tvärtom att de äldre barnen kan vara goda förebilder för de yngre barnen.
Jag var en av dom som var med och bidrog till protestlistorna som lämnades in till kommunen.Jag är totalt emot att ni tänkte sparka en massa personal från deras arbeten samt att göra andra nedskärningar såsom att öka storleken på klasser mm.

Du skriver även att Håbo kommun har så dålig ekonomi. Nog finns det väll annat ni kan spara in på än våra barn och deras personal i skola och förskola. Sluta rör våra barn och sluta oroa oss föräldrar. Det är nog nu med era idéer som ofta återkommer och har med nedskärningar inom skola och förskola.
Många skolor i Bålsta har stora klasser och få lärare / resurser redan som det är. Elever som mår dåligt och inte får den hjälpen dom behöver. Osedd mobbning pga så få personal.
utbränd och stressad personal pga att dom inte hinner med. Detta kommer kosta ännu mer i framtiden Att hjälpa dessa barn och ungdomar som inte fick hjälp nu.

Jag tycker du ska göra ett besök i verkligheten så kanske du ångrar dig sedan.
Mvh Lena G Lennström!

Till sist

Ett barn…
Ett barn som kritiseras – lär sig fördöma
Ett barn som får stryk – lär sig att slåss
Ett barn som hånas – lär sig blyghet
Ett barn som utsätts för ironi – får dåligt samvete
Men…
Ett barn som får uppmuntran – lär sig förtroende
Ett barn som möts med tolerans – lär sig tålamod
Ett barn som får beröm – lär sig uppskatta
Ett barn som får uppleva rent spel – lär sig rättvisa
Ett barn som känner vänskap – lär sig vänlighet
Ett barn som får uppleva trygghet – lär sig tilltro
Ett barn som blir omtyckt och kramat – lär sig känna kärlek i världen
Av: Dorothy Law HoltePrenumerera på kommentarer Kommentarer (27 Skickat)

avatar
Somir 22 Dec 2014
Hej Lena! Visst är det så att det finns andra valmöjligheter än den som håboalliansen vill ta. Eftersom de reserverade sig mot den tidigare majoriteten så är det inte särskilt svårtolkat att Håboalliansen vill spara och låta håboskolan genomgå ytterligare en omorganisation.

Det är ett tydligt svek mot kommunen barn, men även väljare då skolan varit prioriterad fråga av alla partier i det senaste valet. Jag skulle i det närmaste kalla det Håboalliansen håller på med för ett väljarförakt! Att ignorera och att gå bakom ryggen verkar vara det signum man vill ha. Nu när fler nämnder slås samman så betyder det även att budgeten för nämnden kommer se annorlunda ut. En del verksamheter är som skolan reglerade av lag, andra verksamheter är inte lagreglerade. Det betyder att det finns andra områden man kan se över om det går att hämta in på istället för den av lag styrda skolan. En del politiker tycks tro att man kan göra som man vill med skolan. Att det är valfritt hur man vill tolka lagen. Håboalliansen verkar inte vilja ta den här debatten men de kommer tvingas göra det förr eller senare. Frågan är om det då kommer handla om en svekdebatt. Under våren så kommer skolinspektionen att göra en inspektion. Det är mycket troligt att kommunen kommer få kritik för arbetet med barn i behov av särskilt stöd. Håboalliansen förvärrar just dessa barns situation genom att ta bort deras stöd och trygghet. Dessutom ska dessa barn slussas ut i de "ordinarie" klasserna. med ett betydligt mindre stöd än idag. Planerar att väcka liv i frågan igen efter nyår.

MVH Somir
Reply Tummen up Tummen ner
-8
Rapportera som olämpligt
avatar
Bålstapartiet 23 Dec 2014
Tack Lena för din syn på Västerängsskolan. Som du vet så tillträder en helt ny nämnd den 1 januari och med en hel del helt nya politiker inom skolpolitiken.
Med all respekt så kan jag inte svara i sak innan jag fått mer info från övriga skolor som är berörda, samt från skolförvaltningen.

Den nya nämnden har ett kort konststituerande möte den 7 januari och förvaltningen kanske hinner med info om dagsläget i denna fråga.

Med det lilla jag känner till i dagsläget så har jag inte någon kompetens att ta ett beslut i denna fråga den 7 januari

En God Jul och ett Gott Nytt År till dig

Owe Fröjd
Bålstapartiet
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundström 23 Dec 2014
Jag förstår Lenas oro och skulle vilja veta anledningen till att man stänger högstadiet på Gransäterskolan samtidigt som man också stänger lågstadiet på Västerängsskolan. Det måste finnas en förklaring till detta förfarande som inte vi medborgare är medvetna om.

Kan inte heller förstå hur Carina Lund kan yttra sig med påståendet att det inte är bra att ett yngre syskon att gå i samma skola som det äldre syskonet. Jag tycker här som Lena att det är en trygghet för dem att gå i samma skola, speciellt för det yngre barnet. Beslutet måste ha tagits av den gamla majoriteten och där ingick Owe Fröjd med BåP. Att skriva som han gör betyder att han inte står för vad den gamla majoriteten beslutat som naturligtvis är baserat på skolförvaltningens förslag.

Det måste finnas andra områden att spara pengar på och inte bara på skolans område. Ett exempel är höjningen på politikerarvodena med 1,5Mkr, men det området tycks vara heligt.
avatar
Pål Christophersen 23 Dec 2014
Som förälder till barn på Gransäter så måste jag erkänna att jag finner hele situationen rätt provocerande. Man vill i Sverige satsa på skolan - och i Bålsta gör man det genom att göra det svårare för barn och förälder - för att spara några millioner som jag är övertygad att man lätt kan hitta på andra ställen utan att flytta 50-60% av skolbarnen någon gång i utbildningen.

Och sedan får man höra att "det kan va en fördel att dom små inte går med dom stora." Nej det är åtminstone ingen fördel att man ska behöva byta skola när man börjar 7:an.

Owe: kan du ta reda på vem som är ansvarig för att få genom det här korkade beslutet ?
avatar
Owe Fröjd 23 Dec 2014
Håkan, du är fantastisk......
Du kan inte skriva ett inlägg utan att smutskasta mig eller Bålstapartiet.

Det jag skrev till Lena var att jag är ny ledamot i den nya nämnden och vi skall ha ett första möte den 7 januari och inte är helt insatt i denna fråga men att jag hoppas på mer information på första mötet.

Oavsett om man som den "siste politiker" på detta forum försöker att skriva objektivt om hur man själv upplever en frågeställning så hoppar du alltid in i debatten som "bror duktig" med din pajkastning och förstör en seriös debatt.
Jag hoppas att i alla fall Lena läser det jag skrivet och uppskattar att jag i alla fall försökte ge min syn på frågan, och att den ännu inte är slutgiltigt avgjord

Oavsett vad så önskar jag dig en god jul

Owe
avatar
Håkan Sundströmt 23 Dec 2014
Visst har vi fantastiska politiker som gör sken av att inte veta varför högstadiet på Gransäterskolan och lågstadiet på Västerägskolan ska läggas ner. Owe Fröjd tillhörde den förra majoriteten som gjorde budgeten för 2015 som alliansen ska använda och nu gör han sken av att i mötet den 7 januari ska nyheten offentliggöras.
Owe Fröjd, tala nu om sanningen för Lena och göm dig inte bakom alliansen. Du är känd för att slira på sanningen när det bränns under dina fötter.
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
24 Dec 2014
Hej Håkan

Precis som jag anade så fortsätter du att förstöra ett försök till en seriös debatt med mera påhopp på politiker i allmänhet och mig själv i synnerhet, och med synpunkter som inte har med sakfrågan att göra.
Ingen vet vad du egentligen tycker, mer än att du inte tycker om politiker i allmänhet, men det har nog alla som läser HP redan insett.

För några år sedan när du var mitt upp i ett "gnällstim" mot mig och Bålstapartiet så frågade jag dig: Kom med ett (1) förslag som kan göra Håbo till en bättre kommun att leva och bo i, jag skrev: kom bara med ett (1) så skall jag försöka att politiskt att genomföra det.

Och Håkan, jag väntar fortfarande!!!

Jag försöker i alla fall att genom att använda min fritid som politiker att göra något konstruktivt för kommunen, sedan är det inte alltid att allt blir till 100 % rätt, men jag gör i alla fall något!

Kom nu inte och säg att jag bara gör det för min egen skull och för mina höga arvoden, om de argumenten kommer igen skall jag öppet redovisa här på portalen samtliga min arvoden för 2014 och vad jag gjort, då kommer alla att se att du haft fel, ännu en gång.

En del personer här på portalen anklagar mig för att vara sarkastisk, ja det är säkert rätt men sanningen är att jag som fritidspolitiker, eller min familj, inte acceptterar att hela tiden utsättas för trakassarier för att vara fritidspolitiker, jag kommer att fortsätta att tycka till även om er.

Tycker ni att det är oförskämt att även jag får tycka till så kan jag bara beklaga att ni bara ser demokrati och yttreandefrihet som något ni har ensamrätt på

God jul
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundström 25 Dec 2014
Nu har Owe Fröjd börjat skriva både anonymt och utan signatur att man kan tro at han fallit tillbaka i gamla vanor. Det du skriver är bara kvalificerat svammel, du vågar inte tala om för Lena varför ni avsåg att lägga ner högstadiet på Gransäter och lågstadiet på Västerängsskolan. Den förra majoriteten där du var en del av som också gjorde budgeten för 2015 där skolan är den största posten i budgeten som ni måste ni ha tagit höjd för i denna stora förändring.

Owe, när du kommit inform efter Julafton så kan du väl ge Lena svar på hennes oro.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 25 Dec 2014
Hej Håkan

Det jag skrev var ett direkt svar på din uppmaning från dig till mig. Jag tror att de allra flesta andra som läste innehållet förstod det, trots att jag glömde att skriva mitt namn!

Men lite ohyfsat gnäll och personliga gliringar från dig var ju inte särskilt förvånande, de kommer ju alltid, likt en bumerang, så fort jag skriver något här på HP:)))

Gott slut
Owe Fröjd

PS
Jag behöver inte komma i form efter julafton för att debattera på ett förnuftigt sätt, jag var i form både före, under och efter, och hade du inte kunnat köra själv och behövt en taxitransport så hade jag kunnat kört dig
DS
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundström 26 Dec 2014
Owe
Jag kan lätt konstatera att du drabbats av minnesförlust och brist på läsförståelse när du svarar som du gör. Låt mig ge dig några exempel.

Du säger att du svarar på en direkt uppmaning från mig. Vad jag bad dig göra var att svara Lena på vad du vet om nedläggningen av högstadiet på Gransäterskolan och nedläggningen av lågstadiet på VäiUsterängskolan. Du satt i majoriteten och gjorde budgeten för 2015, där denna plan måste ha funinits med. Jag gör det igen, svara Lena vad du visste om förutsättningarna i budgetarbetet beträffande förändringarna av Håboskolan.

Du säger också att jag inte har givit ett ("1") enda förslag till en förbättring av Håbo kommun, jag bara gnäller. Här har din minnesförlust slagit till av någon anledning. Du har som ordförande i KF tagit emot ett trettio tal medborgarförslag från mig om förslag till förbättringar i kommunen. Man måste ha varit i en väldigt dålig kondition när man inte känner till detta fenomen.

Hoppas du mår bättre idag.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 27 Dec 2014
Hej Håkan

Jag beklagar dina ideliga personliga påhopp på mig, och på beslut som inte fattats, du skriver: "där denna plan måste ha funinits med"???

Din personliga nätmobbing mot migf fortsätter trots att jag tidigare påtalat att jag vill. på förekommen anledning, att du slutar med denna typ trakasserier och förtal, och HP bara fortsätter att publicera denna typen av inlägg utan några betänkligheter om konsekvenserna?.

I ditt senaste inlägg skrev du om mig:
"Man måste ha varit i en väldigt dålig kondition när man inte känner till detta fenomen. Hoppas du mår bättre idag."

Dessa personangrepp är så låga, och tillför inget i sakdebatten, jag ber dig ännu en gång att du upphör med dessa påhopp mot mig personligen och håller dig till debatten och sakfrågorna

Gott nytt år
avatar
Krister Karlsson 28 Dec 2014
Jag lämnar nu Bålstapartiet åt sitt öde. I synnerhet dess partiledare Owe Fröjd. Det kommer igen, sa gumman och gav grisen fläsk. Går man ut som Fröjd och kallar övriga inlägg kommande ur bag in box-funderingar och dylikt samt röstar man blankt ska man inte yttra sig osv. Ta bort övergångsställena! Rättshaverister m.m. etc. Då får man skylla sig själv. Inte ett ord om politik. Gemenskap, solidaritet med de svaga i samhället, sådant är Fröjd främmande. Tycker man inte som han ska man hålla käften. Det är Fröjds enda politik. En narr i kommunhuset. Smileys hit och dit. Det hjälper inte. Det är tufft i politiken Många är kallade få utvalda. Bäst före datum har nog gått ut för Bålstapartiet efter tjugo år utan större framgångar. Däremot stora kostnader för skattebetalarna. Tack och lov blev det inte extraval. Den kostnaden slipper vi vanliga medborgarna ta. Fler politiker skulle ställas inför konstitutionsutskottet för sina vansinniga beslut. För det flesta politiker är det så länge sedan de var ute i vanliga jobb att de vet inte hur svårt det är. Skulle ett kommunalråd klara en enda dag i Hemtjänsten att hjälpa de gamla och sjuka. Nej, jag skulle inte tro det. Jag skäms över våra lokala politiker. Jag önskar nu Owe Fröjd ett Gott Nytt År och lämnar, som sagt dig åt ditt öde. Jag hoppas att den tredje statsmakten håller ett vakande öga på kommunens göranden och låtanden. Trots alla försök att tysta lokalpress och nu även HP så kommer man aldrig att lyckas med det. Någonsin!
avatar
Krister Karlsson 24 Dec 2014
Lev som du lär Owe Fröjd. Den vokabulär som du använder som: gnäll, skitsaker, m.m. m.m. anstår inte en offentlig person. En offentlig person ska vara ett föredöme. Du svarar inte på mina inlägg och jag struntar i det. Det kostar skattepengar att driva Bålstapartiet. Pengar man kan spara genom att du avvecklar det partiet. Du kan välja att gå med i (s) eller (m) och där driva dina frågor. Det blir som en gammal grammofonskiva som hakat upp sig mellan dig och Sundström. Eller kanske ska du gå med i (c) eller (kd), vad vet jag. För övrigt anser jag inte att vi behöver ett kommunalråd i varje kommun. Ett kom. råd. gånger 290 kommuner! Vansinnigt dyrt! Och här 2 kom. råd! Så talas det om att spara pengar.
Reply Tummen up Tummen ner
-4
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 25 Dec 2014
Krister, sitt du och gnäll över att vi har två kommunalråd, eller gör som jag, starta ett parti som i alla fall politiskt försökte att stoppa det, samt som försöker att göra Håbo till en bättre kommun att leva och bo i.
Att inte rösta som du bidrar inte till någon hjälp i det arbetet, sitt tyst och knyt hamnden i fickan tills du röstat.
Jag vet att jag är en officiell person, precis som du är när du skriver inlägg här på HP, men jag vägrar att ta skit, ta emot falska anklagelser från personer som bara gnäller utan att själv göra något för att försöka att förändra eller förbättra något, och som inte ens röstar!!

Till och med jag får faktiskt tycka vad jag vill, trots att jag är fritidspolitiker, det kallas demokrati och yttrandefrihet, och jag beklagar att inte fler politijer använder detta faktum.
avatar
Krister Karlsson 25 Dec 2014
Jag undrar om inte du Owe Fröjd skulle använda något annat forum. Men det som är skrivet är skrivet, som de gamla Romarna sa. Bara du står för det så. För övrigt är det under min värdighet att besvara mer av ditt inlägg.
Reply Tummen up Tummen ner
-5
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 26 Dec 2014
Klokt av dig. men jag forsätter nog ett tag att som "siste politiker" att använda detta forum, även om det snart har spelat ut sin roll på grund av för få debattörer, av förståliga skäl

Gott nytt år
Owe
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 27 Dec 2014
Ska man skratta eller gråta? Politikern som beskyller andra för påhopp menar att: vi andra debattörer är gnälliga rättshaverister som tar upp skitsaker på fyllan och behöver alkolås på datorn. Owe Fröjd framstår som Håbos egen hovnarr och gycklare. I de medeltida hoven fick narren inte vara med när något viktigt skulle avhandlas vid hovet. Det är tragiskt att en medborgare funderar att flytta ifrån kommunen på grund av besparingar. Men två kommunalråd har man råd med. Och något svar från "hovet" kunde inte märkas i den här frågan heller. Jag trodde man ville få hit medborgare och är så stolt över 20 000 strecket ang. invånare. Risken är väl att folk har inte lust att bo kvar längre.
avatar
Roger Karlsson 23 Dec 2014
Men frågan väl långt ifrån avgjord eller? så man kan väl varken anklaga båp eller håboalliansen? Sen har väl inte alliansen majoritet i nämnden så t.ex S skulle kunna stoppa detta om man behagar prata med andra?
Så vad gnäller ni om?
avatar
Owe Fröjd 23 Dec 2014
Precis Roger, rätt uppfattat, ännu är inget beslutat, det är mest gnäll (dock inte från Lena som försökte få till en saklig debatt, bra Lena!)

Den gamla majoriteten fattade inte något slutgiltigt beslut i frågan, inte ens Bålstapartiet har gjort det:))))))))))))))))

Ha en trevlig jul

Owe
avatar
Jan-Eric Hernkrantz 23 Dec 2014
Lena G Lennström,
Jag förstår din frustation. Kanske ändå mer när jag i delårsbokslutet för Håbo kommun 2014 konstaterade, att kommunstyrelsens förvaltning, med kommundirektör Per Kjellander, ökat med 22 personer räknat från 2012. Till vilken nytta? När man sedan, nu efter valet i KF, utökar den politiska organisationen personellt och till höga kostnader kan man inte bli annat än förbannad, när man får ta del av de ingrepp som görs i den kommunala verksamheten. Våra förtroendevalda förefaller inte förstå sina uppdrag. Mot bakgrund av kommunens dåliga ekonomi, som det nya politiska styret vill ta itu med, är det svårt att förstå vad som sker. Att sätta sina egna arvoden och fallskärmar i första rummet tyder på att den officiella agendan är mer ett spel för gallerierna. Istället för att ifrågasätta sin egen organisations kostnader, ger man sig på kommunens olika verksamhetsområden och minskar resurserna med motiveringen, att det måste sparas pengar. Jag har på olika sätt försökt få en seriös debatt om det som sker, men ingen ansvarig politiker har öppet velat ta den diskussionen. Man svarar mig inte ens i HP. Tidigare har jag anfört mina uppfattningar i Bålsta-Bladet, men där har kommunen sett till att mina insändare stängts ute. Därför, kan du mobilisera andra Bålsta-bor som tycker som du och jag, är jag beredd att hjälpa till på barrikaderna.
Jan-Eric Hernkrantz
avatar
Lena G Lennström 26 Dec 2014
Hej!Jag läser vad alla skriver.Jag anklagar ingen utan hoppas bara att man tänker till innan man fattar ett beslut som detta.
Jag har haft tankar om att flytta från kommunen.Jag har bott här i fem år nu och tror att detta är tredje året som det tagits upp ett förslag om någon slags nedskärning inom förskola/skola.
Det är beklagligt.
Det måste finnas något annat vi kan göra än att spara in på våra barn.Dom är vår framtid!Får dom inte rätt förutsättningar nu så kommer det kosta kommunen ännu mer i framtiden.
Jag har veckan innan jul varit med min son i skolan och sett hur personalen sliter för att hinna med och det gör dom inte.Jag röck in som förälder där flera osedda händelser skedde på skolgården såsom mobbning och slagsmål.Personalen han inte med!
Jag har inget problem med omorganisationer men då ska det inte handla om nedskärningar och absolut inte vara på bekostnad av våra barn.
Genomförs detta förslag så kommer jag se över flytten till annan kommun på allvar.
mvh Lena
avatar
Owe Fröjd 07 Jan 2015
Hej Lena

Du kan lugnt bo kvar i kommunen:)

I kväll på barn och utbildningsnämndens möte upphävdes det gamla beslutet från december, nämndens beslut § 86, detta enligt förslag från Bålstapartiet och (M).
(S) yrkade avslag för vårt förslag till beslut.

Vi kommer inte att röra F-6 eller F-9 i Gransäter och Västerängen.

Förvaltningen har fått till uppdrag att i stället använda en "relativ närhetsprincip" framöver vid skolplaceringar, information om hur kommer att ges inom kort.

Owe Fröjd
Bålstapartiet
avatar
Christian Johansson 09 Jan 2015
Här är jag inte riktigt med på vad som hände.
Det "gamla" förslag som låg var så vitt jag vet ett förslag från förvaltningen om vissa omstruktureringar, ja det som nämnts i artikeln.

Av det jag läst så ställde sig (M) bakom detta beslut, åtminstone om man läser vad som skrivits i ENA Håbo tidningen. Det kanske också var därför Somir började anklaga Håboalliansen trots att inget beslut var taget.
Så vitt jag förstått var också (S) negativa till beslutet så min fråga är vad var det egentligen som beslutades om.
Ändrade sig plötsligt (M) och varför yrkade (S) avslag?

Med vänlig hälsning

Christian
avatar
Håkan Sundström 08 Jan 2015
Tack Owe för din information.
Här kan man konstatera att politiken börjat lyssna på medborgarna. Nu återstår vad som ska hända med de överflödiga elevplatserna. Ser fram emot vilken lösning förvaltningen kommer fram till.
avatar
Pål Christophersen 08 Jan 2015
Hej Owe - kanon. En bra start på året!

Tack för informationen
avatar
Christian Johansson 12 Jan 2015
Hej
En fråga till Er experter.
När det gäller storleken på barngrupper i förskolan och elevantal i klasser, vilket ansvar har staten för detta?.
I valrörelsen på riksnivå så hade i stort sett alla partier detta i sitt program. Men hur har man tänkt lösa detta från statligt håll? Det finns några sätt som jag ser det.

Lagstifta om hur många barn det får finnas i en grupp och elever i en klass
Pengar måste skjutas till från stat till kommun för detta, men då måste pengarna öronmärkas så de verkligen går till detta ändamål och inte för nöjesresor för lokalpolitiker.

De som kanske skrek högst om mindre barngrupper/elever i en klass var Mp på riksnivå.
Nu har vi en skolminister från Mp och Mp-Håbo sitter i styret så kanske de kan svara på detta?
avatar
Owe Fröjd 12 Jan 2015
Hej Christian

Om staten vill detta så måste man lagstifta om det, även om det är tveksamt om det går då kommunena är självbestämmande i denna fråga.

Det vanliga är att staten skjuter till pengar till något under en kort tid, sedan är det kommunernas "problem" efter denna tid.
Om en kommun inte använder dessa pengar på rätt sätt får man inga/betala tillbaks, detta kontrolleras noga.

Storleken på barngrupperna bestäms helt av kommunerna själva, och ytterst så är det ju hur mycket skattepengar kommunen har att tillgå, och vad man spenderar dom på.

Tyvärr så är det ju på det viset att en ökning inom ett område betyder en minskning i ett annat:( Precis som i din eller min plånbok!
totalt: 8 | visar: 1 - 8

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2726