Hem | Skola | Storslam för Fridegårdsgymnasiets elever i regionala mästerskapet i Ung företagsamhet

Storslam för Fridegårdsgymnasiets elever i regionala mästerskapet i Ung företagsamhet

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Fridegårdsgymnasiets elever slog rekord när de vann första pris i tio kategorier och tog hem en hel del andraplatser och tredjeplatser i det regionala mästerskapet i Ung företagsamhet (UF) i Uppsala. I den tyngsta kategorin, Bästa UF-företag i Uppsala län, stod Fridegårdsgymnasiets elever på hela prispallen där de vann såväl första, andra och tredje pris.

Storslam för Fridegårdsgymnasiets elever i regionala mästerskapet i Ung företagsamhet | Foto: Rold Adolfsson Storslam för Fridegårdsgymnasiets elever i regionala mästerskapet i Ung företagsamhet | Foto: Rold Adolfsson


Den 9 mars arrangerades det regionala mästerskapet i Ung företagsamhet (UF) i Uppsala. Där samlades gymnasieelever i hela Uppsala län som har skapat egna företag i Ung företagsamhet. Fridegårdsgymnasiets elever i års-kurs 3 har fått starta egna företag för att utveckla sitt egna entreprenörskap och lära sig hur det går till att starta ett eget företag med allt som hör till. Fridegårdsgymnasiets rektor, Catharina Wakim är väldigt stolt över såväl elever som lärare som har arbetat med detta under perioden. 

- Våra elever och lärare har gjort ett fantastiskt arbete! Idag är Fridegårdsgymnasiet en extra stolt skola. Fridegårdsgymnasiets framgångar inom Ung företagsamhet beror på ett starkt lärarlag med en innovativ och kunnig programlagsledare som har givits stort eget ansvar att tillsammans med eleverna och lärarna att utveckla pro-grammet. Det föder engagemang, gemenskap och lärande, säger hon. 

SM den 16-17 maj
Den 16-17 maj arrangeras SM i Ung företagsamhet i Stockholm där det re-dan nu är klart att tre av Fridegårdselevernas företag tävlar mot andra UF-företag från hela landet. 

- Jag är enormt stolt över våra duktiga gymnasieelever att de har kammat hem så många priser på det regionala mästerskapet i Ung Företagsverksamhet. Jag vill också passa på att framföra mina största gratulationer till dem och jag håller tummarna för dem när de ska tävla i SM i maj, säger Per Nordenstam, kommundirektör. 

En mycket stor del i dessa gymnasie ungdomars goda arbete är givetvis mycket duktiga lärare samt coacher som gjort ett enormt jobb med att lotsa dessa ungdomar rätt. En stor eloge till dem! De har stor förtjänst i att Håbo JF Bildnings Centrum har hög status som gymnasieskola.

Attila Gal Prenumerera på kommentarer Kommentarer (2 Skickat)

avatar
Owe Fröjd 13 Mar 2016
Jättekul, Håbos satsning på entreprenörskap i skolan ger utdelning, dock så saknar jag en viktig person och utmärkelse i listan:

Delikatesskartans mentor Per Andersson kom på andra plats som Årets rådgivare!!!!!
avatar
Håkan Sundström 13 Mar 2016
Jag vill också ställa mig i kön att gratulera våra duktiga gymnasieelever här i Håbo. Inte att glömma Per Andersson för hans mentorskap. Detta kan bli en bra grej att ta efter för grundskolan.
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2698