Hem | Företag | Friska tag på ICA Kvantum Bålsta

Friska tag på ICA Kvantum Bålsta

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Det du inte investerar i friskvård idag det får du betala för imorgon - med de orden i bakhuvudet så har man på ICA Kvantum Bålsta satsat stora summor på att personalen ska ha goda möjligheter till träning.

Ingela Gullberg ger massage för personalen på ICA Kvantum Bålsta | Foto: Attila Gal Ingela Gullberg ger massage för personalen på ICA Kvantum Bålsta | Foto: Attila Gal


Hej Fredrik Malmqvist, butiksledare på ICA Kvantum Bålsta, vad gör ni för att ha en så frisk personal som möjligt?

- Både genom subventionerade träningskort på valfri anläggning, massagestol i lunchrum, massage av Ingela från Sollanns Terapier som kommer till butiken varje måndag och torsdag då personalen kan boka upp sig för en välgörande massage, frikort till simhallen och även specifika samarbeten med Håbo Hälsan då behov uppstår.
- Vi följer också upp de anställdas hälsa genom en hälsokontroll i samarbete med Håbo Hälsan vartannat år samt att det förs en dialog om hjälp med en eventuell hälsoplan i samband med det årliga utvecklingssamtalet.
- Plus den dagliga uppföljnings i samtal med personalen och hur deras arbetssituation påverkar kroppen och hälsan. Vår hälsocoach och dietist Annica hjälper också kostnadsfritt till med kost och träningsplanering för våra anställda. Hennes  hälsotips kan du läsa återkommande i vår tidning (KvantumKuriren) men även se små tips-skyltar i butiken- avslutar Fredrik.

Må så gott du kan
Ingela från Sollanns Terapier, som ger välbehövlig massage för personalen i massagerummet, är en livlig förespråkare av att alla ska må gott. Hon själv insåg detta först när hon råkade ut för en olycka. Att fortsätta med det jobb hon hade tidigare gick inte. Ingela bestämde sig för att må så gott hon kunde, så hon tittade på olika typer av behandlingar och utbildningar för att kunna komma tillbaka. Utbildningar i olika metoder följde varandra, så idag kan hon titulera sig som BodySense-terapeut, SPA-terapeut, massör, diplomerad kostrådgivare, Certifierad Coach ICF.
Jag brinner för att folk ska må så gott dem kan" - berättar Ingela, och fortsätter:
- Massage är inte bara muskulär avslappning utan även hormonell, då kroppens egna lugn-och-ro-hormonhalt (oxytocin) ökar samtidigt.  Dessutom är det bra att känna till skillnaden mellan avslappning (mentalt) och avspänning (muskulärt).

Dagens människa stressar för mycket
Vi vet ännu inte fullt ut konsekvenserna av all stress som påverkar oss, inte minst på cellnivå.  Stress är grundläggande för människan, den kan vara positiv och förbättra arbetsresultat, men långvarig negativ stress kan orsaka flera sjukdomar. Det är stor skillnad att ha bråttom och att vara stressad, påpekar Ingela.

Vill du själv må bra, kanske rentav bättre, eller vill du skämma bort någon så kan du köpa Ingela´s behandling-presentkort i spelbutiken på ICA Kvantum Bålsta.  Valörerna är på 375 och 500 kronor och du kan själv välja typ av behandling som utförs hos Ingela i hennes lokal på Sjövägen i Bålsta.  För mer info om olika behandlingar hittar du på: www.sollannsterapier.se

Massage är bra för:
- rygg- och nackproblem
- huvudvärk
- ischias
- stress
- sömstörningar
- nedsatt immunförsvar
- matsmältingsprobem
- problem med muskler och leder
- den får dig att slappna av
- dina spända muskler blir mjuka och elastiska
- blodcirkulationen i musklerna ökar
- ditt immunförsvar stärks
- Oxitycin hormonerna frisätts

 

Attila Gal
Håbo Portalen

 Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

5.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2746