Hem | Företag | ICA Kvantum Bålsta vill öka insamlingen till Cancerfonden

ICA Kvantum Bålsta vill öka insamlingen till Cancerfonden

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Det är fjärde året i rad ICA Kvantum Bålsta hjälper till med insamlingen till Cancerfonden, men i år vill man gå ännu längre. Därför utmanade butiken Sveriges andra Kvantum butiker i Rosa Bandet-insamlingen.

Krister Nilsson | Foto: Attila Gal Krister Nilsson | Foto: Attila Gal


Butiken har märkt att Rosa Bandet-insamlingen lätt försvinner bland andra insamlingar och den insamlade summan har haft en tendens att minska från år till år.

- Sjukdomen drabbar många kvinnor, så jag kände att något måste göras för att uppmärksamma problemet, säger Krister Nilsson, köpman på ICA Kvantum Bålsta.
– Därför har jag utmanat samtliga Sveriges Kvantum butiker i vem som kan samla in mest pengar till Cancerfonden.

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj bekämpar bröstcancer genom att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om sjukdomen och driva opinion.

Butiken samlade förra året in 50.000 kronor, men toppenåret var onekligen 2009, med 100 000 kronor för ändamålet. För att årets insamling ska vara så framgångsrik som möjlig säljer man, förutom plastkassarna även själva Rosa bandet, samt öronmärker vissa produkter där Kvantum butiken i Bålsta skänker antingen en fast summa eller procent av försäljningen.

– Hittills har 46 Kvantum butiker runt om i Sverige antagit utmaningen med så kort varsel och vi gjorde ett gemensamt inköp på totalt 1.160.000 st Rosa Bandet-kassar. Förutsättningarna finns där att göra årets insamling till en viktig milstolpe i bekämpningen av sjukdomen, säger Krister Nilsson.

Butiken redovisar kontinuerligt den aktuella insamlade summan via skärmarna i butiken under oktober månad.

Attila Gal
Håbo PortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2761