Hem | Företag | Amelia Adamo på Företagsdagen

Amelia Adamo på Företagsdagen

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

I ymnigt snöfall tog sig Håbos företagare till Lastberget i onsdags kväll. Det var dags för årets Företagsdag och kvällens huvudtalare var Ameli Adamo.

Amelia Adamo på Företagsdagen | Foto: Attila Gal Amelia Adamo på Företagsdagen | Foto: Attila Gal


Företagsdagen 2012

Nästan 150 personer hade anmält sig till Företagsdagen på Lastberget. Evenemanget återkommer varje år och är ett samarrangemang av Håbo Marknads AB och PWC. Företagsdagen bjuder alltid på en spännande och inspirerande föredragshållare och i år var inget undantag, Amelia Adamos föredrag bjöd på både allvar och humor.

Ann-Mari Sundgren på Företagsdagen 2012

Kvällen inleddes med att Ann-Mari Sundgren från Håbo Marknads berättade om arbetet med Entreprenörskap i skolan. Redan från årskurs två finns pedagogiska aktiviteter för att introducera entreprenörskap och företagande för elever i Håbo.

Kristina Chaba på Företagsdagen 2012

Som ett exempel på aktiviteter i årskurs 8-9 berättade sedan Kristina Chaba från klass 9b i Västerängsskolan om sin affärsidé Räntekupan som hon arbetade med inom projektet Öppna Eget.

Daniel Lechtman, PWC

Nästa programpunkt var skatt- och plånboksfrågor med Daniel Lechtman från PWC. Åhörarna fick lära sig mer om årets budgetproposition, skatteregler för fåmansföretag och vad man ska tänka på vid aktieutdelning och förmånsbeskattning.

Per Andersson på Företagardagen 2012

Per Andersson från Håbo Marknads berättade om arbetet med Logistik Bålsta. Förhoppningen är att markarbetet för det planerade logistikområdet uppe i Västerskog ska kunna starta om ungefär ett och ett halvt år. Det finns redan flera intressenter som vill etablera sig här och man räknar med att Logistik Bålsta ska skapa upp till 700 nya arbetstillfällen. Anders Stiegler från PWC fortsatte sedan kvällen med att tala om familjerätt och hur man ska tänka kring gemensam och enskild egendom.

Amelia Adamo, föredrag 2012-11-29

Kvällens huvudtalare inledde med att kalla sig själv för en ”intraprenör”, eller anställd entreprenör.  Hon har aldrig drivit eget eller varit tvungen att ta de risker som en företagsägare står inför. Amelia har dock startat och drivit flera framgångsrika tidningar i Sverige och Norge och hon berättade om hur hon har hanterat motgångar och misslyckanden. Hon sammanfattade sina råd till kvällens åhörare med fem punkter:

  • Att man har energi är viktigare än talang
  • Praktisera positiv problemlösning
  • Lämna din bekvämlighetszon
  • Använd båda hjärnhalvorna
  • Empati: lyssna till ditt hjärta

Kvällen avslutades med Lastbergets välsmakande buffé och mingel där det gavs tillfälle att nätverka och skapa nya samarbeten.

Text: Jenny Lindberg
Foto: Gunnar HenrikssonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2759