Hem | Företag | Håbo får pris för Bästa Tillväxt 2012

Håbo får pris för Bästa Tillväxt 2012

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Genom sin tillväxt har företagen i Håbo placerat kommunen på första plats i Uppsala län. Kreditupplysningsföretaget Syna har kartlagt samtliga svenska aktiebolags senast tillgängliga bokslut för att utse vinnarna. Det är sjätte året i rad som priset Bästa Tillväxt delas ut av Syna.

Håbo får pris för Bästa Tillväxt 2012 Håbo får pris för Bästa Tillväxt 2012


- Tendensen är att våra företag generellt sett går mycket bra. Vi har en låg arbetslöshet och har upplevt få konkurser, vilket är ett tecken på att det rullar på bra. Det är alltid kul att ligga bra till, därför känns det roligt att få priset för Bästa Tillväxt 2012”, säger Per Andersson, näringslivschef i Håbo kommun.

Företagen tilldelas pris
De företag i de vinnande kommunerna som har ökat sin omsättning, ökat antalet anställda och går med vinst tilldelas ett diplom som visar att de är ett av de aktiebolag som bidrar i kommunerna med Bästa Tillväxt 2012. Endast 759 av Sveriges ca 300 000 aktiebolag får ta emot diplomet detta år. Kontakta Syna eller besök deras pressrum på http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/syna-ab om du vill ha listan på de företag som i år tar emot diplomet i respektive kommun.

Om priset
Med Synas tillväxtindex uppmärksammas de kommuner där en stor andel av företagen går bra och växer. I varje län får den kommun priset som har den största andelen. Kommuner med färre än 100 aktiebolag har tagits bort eftersom resultatet annars blir missvisande.

Syna premierar bredd och stabilitet snarare än spjutspetsar. I de fall det finns ett stort framgångsrikt företag i en mindre kommun får det effekt i Synas index bara om företaget anlitar underentreprenörer i kommunen eller sysselsätter mycket folk i kommunen, vilket leder till att servicenäringar får ett bättre kundunderlag. Det är viktigare för en kommun, att det finns många små företag, som växer, än att det finns ett stort företag som är framgångsrikt.

En region blir stabilare om 100 små företag anställer en person till och ökar sin omsättning än om ett företag gör det.

Syna har mätt upp tre värden:

    Andelen företag som har en omsättningsökning > 5 % mellan de två senaste årsredovisningarna,
    Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna och
    Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Centralt är alltså andelen företag som ökat. Av dessa tre tal gör Syna sedan ett index som möjliggör att jämföra kommunerna med varandra. Indexet baseras på alla svenska aktiebolags senast tillgängliga bokslut.

 Källa: Håbo kommunPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2759