Hem | Företag | Unga entreprenörer och Skoklostersommar på frukostmöte

Unga entreprenörer och Skoklostersommar på frukostmöte

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Över nittio personer slöt upp till tisdagens frukostmöte på Lastberget. Per Andersson inledde morgonen med att berätta om vilka löften som avgetts vid förra månadens frukostmöte då han frågade deltagarna vad de själva kan göra för att göra Håbo till en ännu bättre plats. Många bra idéer och löften skres ner och en sammanställning finns på sista sidan i det senaste nyhetsbrevet från Håbo Marknads AB

Foto: Håbo Marknads AB Foto: Håbo Marknads AB


 

Frukostmöte 4 mars 2014

Hannah Rydstedt, ny kulturchef i Håbo kommun, tog vid och berättade om att Håbo kommun vill ha ett närmare samarbete med företagen kring sommarjobb för unga. I sommar kommer Håbo kommun att stå för lönen om företagen kan ta emot unga för sommarjobb. Här kan du ladda ner mer information och intresseanmälan om du vill ta emot en eller flera sommarjobbare.

Frukostmöte 4 mars 2014

Annika Myr Martin berättade sedan om sitt företag MyrDesign som inom den närmaste månaden flyttar in i nytt kontor på Sköldvägen 9 i Dragets industriområde. Annika har varit företagare länge men flyttade till Bålsta för ett par år sedan. Läs mer om MyrDesign här.

Frukostmöte 4 mars 2014

CWU är ett företag som drivs av Anette Bergendahl och som marknadsför och säljer kroppsvårdsprodukter framför allt till företag. Anette berättade om hur hon upptäckte produkterna vid ett besök i USA och nu har hon den svenska agenturen och importerar och distribuerar dem i Sverige. Läs mer om produkterna här.

Frukostmöte 4 mars 2014

Sophia Sundberg från Ypsilon har skrivit Twitterboken och håller kurser i nätverkande. Hon pratade om affärsnyttan av att delta i sociala nätverk och kommer under våren att hålla en utbildning via Håbo Marknads AB. Läs mer om Ypsilon här.

Frukostmöte 4 mars 2014

Bålsta företagarförening presenterade därefter delar av styrelsen och bjöd in alla närvarande till sina kommande aktiviteter och att bli medlemmar. Ordförande Birgitta Persson, vice ordförande Mats Mattsson, ledamöter Jan Mogren och Susanna Engström samt suppleant Ulrika Adolfsson berättade också att man under det senaste halvåret fört en dialog med kommunen vilket har lett till att man kommer att starta upp ett näringslivsråd för att få ett närmare samarbete. Läs mer om BFF här.

Frukostmöte 4 mars 2014

Näste talare var Malin Olsson från Enterprise Europe Network. EEN är en gratis företagshjälp när man vill arbeta internationellt. Malin kommer till Håbo Marknads för rådgivning flera gånger per termin. Boka tid för rådgivning och stöd via Ann-Mari Sundgren, Det här är en emailadress 076-1487222. Läs mer om EEN här.

Frukostmöte 4 mars 2014

Skokloster Slotts chef Rebecka Enhörning berättade därefter om vad som händer i Skokloster i sommar. Det blir både blomsterarrangemang, hästtema, tornelspel och Powerboat Race på Skoklosterfjärden och så nationaldagsfirande samt invigning av sommarens utställning den 6 juni. Läs mer om Skokloster Slott här.

Frukostmöte 4 mars 2014

Två grupper med elever från åttonde klass i Potentia Education berättade därefter om sina affärsidéer som de jobbat fram i projektet Öppna eget - din väg till eget företag. Ann-Mari Sundgren från Håbo Marknads AB jobbar med Entreprenörskap i skolan i Håbo där Öppna eget ingår. Elevernas företag var AppCreator som skulle utveckla appar för utbildning och nöje, och HundensHem som var ett hunddagis- och pensionat med fokus på service och hundens välbefinnande. Läs mer om Entreprenörskap i skolan här.

Sverker Jonasson Karin Axelsson

Sverker Jonasson och Karin Axelsson kom från Rotary i Bålsta och berättade om vad Rotary gör och att alla är välkomna som medlemmar. Läs mer om Rotary här.

Frukostmöte 4 mars 2014

Ett fullspäckat morgonmöte avslutades trots det digra programmet i tid klockan nio. Välkomna till nästa frukostmöte den 1 april.Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2744