Hem | Företag | Energi och återvinning - frukostmöte på Högbytorp

Energi och återvinning - frukostmöte på Högbytorp

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Runt åttio företagare samlades på tisdagsmorgonen i Ragn-Sells kursgård Sätra Gård för att få höra mer om de framtida planerna på en kraftvärmeanläggning i Högbytorp.

Energi och återvinning - frukostmöte på Högbytorp | Foto: Håbo Marknads AB Energi och återvinning - frukostmöte på Högbytorp | Foto: Håbo Marknads AB


Företagare från både Håbo och Upplands-Bro var inbjudna till morgonens frukostmöte som var ett samarrangemang mellan de båda kommunerna. Hälsade välkomna gjorde Marcus Nybom, näringslivsutvecklare i Upplands-Bro, Per Andersson, vd Håbo Marknads AB och kommunalråden Agneta Hägglund från Håbo och Iréne Seth från Upplands-Bro.

Johan Börje

Johan Börje, marknadschef för Ragn-Sells Sverige inledde mötet med att berätta om Ragn-Sells historia. Idag är man fortfarande ett familjeägt företag med 2.300 medarbetare internationellt och en omsättning på 4,2 miljarder kronor. Högbytorp är under utveckling och man äger ungefär 10.000 hektar mark kring anläggningen. Läs mer om Ragn-Sells och Högbytorp här.

Frukostmöte på Sätra Gård

Jonas Lind från E.On berättade om arbetet med den kraftvärmeanläggning som planeras att byggas i Högbytorp. Just nu inväntas ett beslut om detaljplan, sedan ska bygglov sökas innan byggnationen kan komma igång. Man räknar med start av värmeleveranser tidigast år 2019. Läs mer om den kommande kraftvärmeanläggningen här.

Gunnar Gradin

Gunnar Gradin från Bro-Bålsta Golfklubb kom därefter med en något lättsammare föredragning. Den 1-3 augusti arrangerar BBGK tillsammans med Svenska Golfhistoriska Sällskapet Svenska Hickorymästerskapen. Under tre dagar pågår flera golftävlingar och programpunkter med bland annat prova-på-hickory avlöser varandra. Tävlingen är internationell och flera hundra tävlande väntas delta. Hela arrangemanget är fritt för besökare och tidsenlig klädsel (sekelskifte fram till 1950-tal) premieras. Läs mer om arrangemanget här.

Ola Bergfeldt

Näste talare var Ola Bergfeldt från Mitt Företag som erbjuder företagare en plattform för stöd, råd och utbildning. Den 10 november arrangerar Mitt Företag en företagsdag i samarbete med Håbo och Upplands-Bro kommuner där företag ska kunna hitta nätverk, kunskap och stöd för att kunna utveckla sin verksamhet. Läs mer om Mitt Företag här.

Irma Alto

Irma Alto berättade därefter om Standutvecklingsprojektet som hon driver för sex kommuners räkning och som är inriktat på besöksnäringen. Håbo och Upplands-Bro deltar i projektet som syftar till att hitta förutsättningar för att få mer båttrafik på Mälaren med fokus på turism och rekreation.

Frukostmöte på Sätra Gård

När mötet var avslutat följde en guidad busstur inne på Högbytorps återvinningsanläggning. Lotta Jansson berättade om de olika delarna man arbetar med inne på anläggningen och om de olika tekniker som idag finns för att återvinna det mesta.

Håbo Marknads ABPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2759