Hem | Företag | Håbo Näringslivsbolags nye vd presenterade sig

Håbo Näringslivsbolags nye vd presenterade sig

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Under Håbo Marknads ABs frukostmöte fick lokala företagare träffa den nye vdn för bolaget och höra om kommande planer för näringslivsutvecklingen.

Lars-Erik Sandhgren, vd Håbo Marknads AB och Per Nordenstam, kommundirektör | Foto: Håbo Marknads AB Lars-Erik Sandhgren, vd Håbo Marknads AB och Per Nordenstam, kommundirektör | Foto: Håbo Marknads AB


Drygt 70 personer deltog i årets första frukostmöte för företagare på Åbergs museum tisdagen den 11 april. HMABs ordförande Ralph Abrahamsson hälsade välkommen och introducerade Lars-Erik Sandhgren, HMABs nye vd och Håbos näringslivschef sedan februari i år. Lars-Erik berättade bland annat om sin bakgrund som näringslivschef i Katrineholm och om den stora etablering han arbetat med det senaste året och som blev riksnyheter: Amazon etablerar sig i Sverige. Lars-Erik pratade även om Håbos goda förutsättningar för tillväxt och utveckling med ett läge nära tillväxtmotorn Stockholm. Därefter presenterade Jenny Lindberg och Lena Eklund-Gabrielsson sina ansvarsområden inom HMAB. Jenny arbetar med utveckling av Håbos besöksnäring och Lena med framför allt ekonomi och markfrågor.

Lars-Erik Sandhgren, HMAB med Johanna Bergendorff och Cecilia Bremark från UF Tjejsnack.
Håbo utmärkte sig som vanligt vid UF-mässan i Uppsala för en månad sedan och UF-företaget UF Tjejsnack från Bålsta tog hem många priser. Företaget producerar en podcast där man tar upp ämnen som berör framför allt unga tjejer. Podden har 20 000 lyssnare varje vecka och nu tävlar man mot landets bästa UF-företagare i sm på Stockholmsmässan 8-9 maj. Målsättningen tills dess är att dubbla omsättningen och antal lyssnare tills dess.
Läs mer om UF Tjejsnack här.

Från Lions Club Bålsta kom Olle Atling för att presentera Lions Årskrönika, där föreningens aktiviteter för att stötta lokalsamhället beskrivs. Trycksaken finansieras av annonser och Olle uppmanade de företag som vill synas att kontakta honom. Läs mer om Lions verksamhet här. Fredrik Lindberg från EnköpingsPosten vann visitkortslotteriet och tog emot ett påskägg som pris. Han fick också en minut på sig för att presentera lokaltidningen. Därefter fick frukostmötets deltagare diskutera kring borden vad som behövs för att Håbos näringsliv ska fortsätta utvecklas. En allmän diskussion följde med förslag som rör till exempel skyltning, bredband, detaljplaner och bristen på etableringsklar mark. HMAB tar med sig förslagen för att arbeta vidare med dem. Kommundirektör Per Nordenstam fick sedan avsluta diskussionen med att berätta om hur det kommunala arbetet fortskrider. Just nu arbetar man bland annat med en tioårig investeringsplan inför den stora inflyttning som kommer ske i och med centrums utbyggnad. Det kommer hända mycket i Håbo denna period och det kommer behövas många kompetenta medarbetare.

Håbo Marknads AB Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2744