Hem | Företag | Lokala företagare på frukostmöte

Lokala företagare på frukostmöte

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

På tisdagmorgonen höll Håbo Marknads AB (HMAB) ett frukostmöte på Åbergs Museum som framför allt handlade om fortsättningen på "Tillsammans mot ett bättre företagsklimat".

Lokala företagare på frukostmöte | Foto: Håbo Marknads AB Lokala företagare på frukostmöte | Foto: Håbo Marknads AB


Runt 50 deltagare åt frukost tillsammans och lyssnade på Petra Forsström, processledare och Lars-Erik Sandhgren, vd HMAB som berättade om hur man arbetar vidare för att lyfta Håbos företagsklimat. Lokala företagare, politiker och tjänstemän har nu lagt sammanlagt 1000 timmar på att diskutera och hitta lösningar. Av de förslag som kommit upp kan hälften åtgärdas ganska snart och resten är mer långsiktiga.

- Ett konkret resultat av det här näringslivsarbetet är att näringslivsfrågor numera alltid finns med som en punkt på Kommunstyrelsens möten, berättar Lars-Erik Sandhgren. Samt att den kommunala organisationen har förändrats så att Plan- och Exploateringsavdelningen ligger inom Kommunstyrelsens förvaltning istället för inom Bygg- och miljöförvaltningen. Det här gör att planarbetet bryts ut och kommer gå smidigare.

Deltagarna på mötet delades in i olika grupper och fick under pausen diskutera hur man själv kan bidra för att stärka näringslivsklimatet i kommunen.

Därefter berättade Helena Näslund och Carina Berntsson från Nyföretagarcentrum Enköping (NFC) om samarbetet med Håbo Marknads AB. Numera kan man få rådgivning för sitt företagande via NFC i HMABS lokaler.

Och sista ut var Olle Atling från Lions Club Bålsta som berättade om värdegrundsprogrammet Tillsammans.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2744