Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Årets stipendier från Bålstas Bästa

Årets stipendier från Bålstas Bästa

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

2016 delas för första gången stipendier ut från den ideella föreningen Bålstas Bästa. Bålstas Bästa startades 2015 av Håbo kommun, Håbo Marknads AB, Håbo Qvinnors Företagsnät, Bålsta Handel, Bålsta Företagarförening och Bålsta Centrum och ska varje år dela ut flera stipendier för att främja lokala talanger, föreningar och organisationer inom idrott, kultur och entreprenörskap. Samtidigt främjar man den lokala handeln.

Prisutdelning Årets stipendier Prisutdelning Årets stipendier


Föreningen producerar varje år ett kuponghäfte där butiker och handlare i Bålsta får exponera sig med varsin värdekupong med erbjudanden som gör det lönsamt att handla på hemmaplan. 2015 såldes 1.833 häften som gav de föreningar som sålde häftet ett tillskott på sammanlagt 179.600 kronor! För varje sålt häfte fick föreningen behålla hälften av försäljningssumman. I år delas överskottet från försäljningen ut i form av stipendier på totalt 120.000 kronor till personer, föreningar och organisationer på Håbo Festdag. Prisutdelare är Bålstaprofilen Marcus Nilson tillsammans med ordförande Anders Åhrlin i föreningen Bålstas Bästa, samt styrelsemedlem Pernilla Maxe Nordenmark.

De tre stipendierna:

Stipendie för Bästa Laganda
Vi tror på att Håbo kommuns framtid skapas av oss som bor här och vår förmåga att skapa värde för varandra. Detta skapas ur en laganda!
Tre stipendierna för Bästa Laganda delas ut till lag eller föreningar med barn och ungdomar upptill 26 år och som jobbar för att skapa en bra laganda ”på och runt planen”. Där resultatet är viktigt men inte lika viktigt som att göra sitt bästa och att ha roligt tillsammans!

Bålstas Bästas Mångfaldsstipendie
Vi tror på att mångfald berikar, ger fördelar och skapar utvecklingsmöjligheter för ungdomar och för samhället i stort. Av den anledningen delar vi ut ett stipendie som uppmuntrar mångfald.
Tre stipendier delas ut till föreningar eller organisationer som visar engagemang i ungdomars utveckling och där alla är lika välkomna.

Bålstas Bästa Talangstipendie
Ingen är född till stjärna, ingen blir framgångsrik utan många timmars hårt arbete. Talang kan vara medfödd, men din förmåga att dra nytta av dina talanger bygger mycket på din motivation och vilja att göra något av dem. Vi vill bidra till att fler får möjlighet att utveckla sin talang och förmågor.
Tre stipendier delas ut till personer upp till 26 år, och som har ett tydligt mål med sin satsning.

Pristagare 2016:

Bålstas Bästa stipendie för Laganda
Första pris 24.000 kronor: Bålsta Hockey Club, lag 01
Motivering: Rätt attityd, sammanhållning och glädje är några grundläggande faktorer för en god laganda. Adderar man framgång i form av segrar, vinster och utveckling och gör något som ingen annan gjort tidigare, så skapar man något unikt som är få förunnat. Det här laget har lyckats få alla pusselbitarna på plats med god hjälp av duktiga ledare, utvecklingsbara ungdomar och sporrande föräldrar.

Andra pris 14.000 kronor: Apalle Gård Ridskola

Motivering: Här har vi en förening som får mycket kred genom att de tar väl hand om såväl elever som hästar, nya som gamla, bygger team från liten till stor och visar ett engagemang som går över det vanliga. Att fostra morgondagens ungdomar och skapa ett sunt sammanhang är definitivt värt att uppmärksamma genom ett pris.

Tredje pris 10.000 kronor: Håbo Scoutkår
Motivering: Att scouterna står för gemenskap, samarbete och kamratskap ingår i deras värdegrund. Att Håbos scouter lever upp till detta är ingen underdrift. Här har vi en förening som arbetar hårt med dessa värdeord och verkligen förtjänar att vara med och dela på bästa lagandapriset.

Bålstas Bästas Mångfaldsstipendie
Första pris 24.000 kronor : Håbo FF
Motivering: En förening som aktivt arbetar utifrån en röd tråd med en tydlig värdegrund. Som aktivt fångat bollen i frågan om social policy och integration. En förening som skapat en fond så att alla kan vara med oavsett bakgrund och ekonomiska förutsättningar. En förebild som förening och som lyckats både med bredd och topp.

Andra pris 14.000 kronor: Attention Håbo
Motivering: En intresseförening för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF – såsom ADHD, Asperger, OCD, Tourette osv) och deras anhöriga/närstående. Som nystartad förening jobbar de med att hjälpa kommunen med att skapa hållbara stödsystem för och i skolorna, att prioritera rätt så att våra barn och ungdomar får rätt stöd och rätt hjälp när det behövs – för inget barn ska behöva lämnas utanför systemet.

Tredje pris 10.000 kronor: Träningshus1
Motivering: En förening som ständigt jobbar med att skapa varierat och rabatterat utbud av träningsmöjligheter för barn och ungdomar, så att de kan testa och utveckla sina färdigheter. Det spelar ingen roll hur duktig du är, det viktigaste är att ha kul. Alla kan, man måste bara våga. Föreningen satsar även stort på att utbilda sina ledare – som med öppenhet inspirerar till delad glädje och gemenskap i träningen, oavsett bakgrund och tidigare erfarenhet. De lever verkligen upp till devisen:  a l l a  är välkomna!


Bålstas Bästa Talangstipendie
Första pris 12.000 kronor: Felicia Grimmenhag
Motivering: En helt vanlig ödmjuk tonårstjej vars liv snabbt förändrades genom tragisk olycka. En tjej som snabbt insåg sitt nya läge och valde att göra något bra och kreativt av sin nya livssituation. En tjej som växte fram och har blivit en stark förebild för många andra ungdomar och handikappade och som med sin enorma envishet gör en satsning mot den internationella scenen för att uppmärksamma att man kan uppnå mycket om man själv vill.

Andra pris 8.000 kronor: Gabriel Tidestav
Motivering: En kille som valt en egen väg och ett eget område, men som är på väg att bli en av de bästa representanterna Sverige kan uppbringa. Genom ihärdig träning och en stor förmåga har han satt på sig landslagsdräkten för att representera Bålsta och Sverige i Kemiolympiaden i Georgien.

Tredje pris 4.000 kronor: Michael Sjöqvist
Motivering: En sjusärdeles talang som började sin bana i Bålstas musikskola och tagit steget till en kandidatexamen vid Kungliga Musikhögskolan med inriktning på trumpet och jazz. Via hårt arbete har han utvecklat sig som musiker och kompositör och satsar nu vidare mot oanade höjder.

Jenny Lindberg
Håbo Marknads ABPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Album

Apalle gårds ridskola Sandra Åhl Attention Jessica Stigsdotter Axberg Bålsta HC Felicia Grimmenhag Gabriel Tidestav Håbo FF Matilda Gejhammar Håbo Scoutkår Åsa Tidestav Michael Sjöqvist Träningshus1 Anna-Carin Ingemansson

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2744