Hem | Övriga Nyheter | Signerat Ingelman | Farväl till sommaren

Farväl till sommaren

image

(Mellan regnskurarna) Det är alltid grönare på andra sidan gärdsgårn! Det är ju så man säger och tror. Nu är vi definitivt redan på andra sidan om sommarens gärdsgård och får vara nöjda med detta.

Men ändå är det som om naturen just i år vill bita sig fast vid den blöta, blåsiga och småkalla sommaren som vi vant oss vid till förtret för många semesterfirare.

Men hav tröst! Nu kommer den riktiga sommaren med eftersommar och brittsommar och skördesommar och en ny svampsommar och solbränna i lä bakom stugknuten. Du har väl inte tappat tilltron, för det är nu som andra varvet på årets sommar som kom av sig börjar.
Tänk på alla NI som kan plocka bär, att nu är skogen full av bär sedan de flesta polacker som inte fick full skopa har åkt hem och lämnat bären kvar.

Det vattnas i munnen av tanken på den underbara hemlagade Nyponpurén till kräm eller soppa som förr även kom in i min mun. Nyponen är snart färdiga och kan plockas stående i våra närområden. Glöm taggarna för några buskbesök och glöm också fabrikssoppan om du vill ha kvalitet och obesprutat.

Å DU! Tänk på Smultron med glass eller grädde: OJ OJ.. eller Åkerbäret ett och ett i munnen: OJOJOJ…
Än är det långt kvar till HÖSTEN på våra latituder i Mälardalen.
 
Jag som bara får drömma och sukta är
Göte Ingelman 2012