Hem | Politik | Tack för det fria ordet

Tack för det fria ordet

image

Dagens EP med Svar till Styrelsen, Håbo Arbetarekommun,"Kränkande påhopp", EP, 7 sept 2015.

HåboPortalen är partipolitiskt och kommunadministrativt obunden, det är främst medborgarnas insändare och kommentarer som står för innehållet.
Allt om Håbo är mottot, alltsedan 2003, där även granskning av Håbos beslutfattare, politiker och tjänstemän ingår.

Alla, även för dem styrande obekväma, medborgare i Håbo, ibland benämnda som nättroll (av ledande socialdemokrat), rättshaverister och energitjuvar (av f.d. kommundirektör) ska få, inom lagens ramar, sina röster hörda utan att publicering nekas/ begränsas av platsbrist eller av parti- eller annonspolitiska skäl.

Många moderater, folkpartister, bålstapartister eller tjänstemän har fått sin beskärda del av tidvis starka insändare och kommentarer under det senaste 12 åren. Delvis av samma "ondsinta smutskastare" som idag. Ledande S-politiker var flitiga debattör då och jag kan inte erinra mig att Håbo Arbetarekommun  (läs Socialdemokraterna i Håbo) hade något emot Portalens villkor eller den stundtals hårda samtalstonen mot t.ex. Nina Lagh(M) eller att de manade lokala företag att bojkotta annonseringen. Varför ropa nätmobbning nu men inte då, Håbo Arbetarekommun?

Jag själv uttryckte stark kritik mot utnämningen av oppositionsråd, som i början varken hade en uppdragsbeskrivning, eller en aning om att det i hennes roll även ingår kontakter med andra partier i oppositionen, och Gud bevare, med sverigedemokrater. Tack vare påtryckningar, från bl.a. HPs läsare, förändrades dessa.

S i Håbo "tar bestämt avstånd från den politiska debatten på Håboportalens villkor". Den 10 juli i år skrev jag i en artikel följande: "...alla som vill ha ett levande och givande forum i Håbo har nu möjlighet att säga sitt: medborgare, politiker eller tjänstemän". Socialdemokraterna i Håbo inkom med 0st synpunkter.

Tack för det fria ordet.

Attila Gal
HåboPortalen