Hem | Politik | Stolpkonst på ICA Maxi Bålsta

Stolpkonst på ICA Maxi Bålsta

image

ICA Maxi Bålsta fortsätter sin satsning på närproducerat, så de upplåter 11 st av butikens vita stolpar för lokala konstnärer att måla med motiv.

Först blev stolpe nr4 klar, sparmålat av Axel Ågren, som redan för flera år sedan ställde ut i Galleri Kvantum (nu Maxi).

Så skriver han om sig själv:
Mitt namn är Axel Ågren och bor i Bålsta. Som person är jag väldigt utåtriktad, kreativ, ambitiös och noggrann.

Intresset för konst har jag alltid haft med mig under livet. Det började redan som liten då jag älskade att rita och skapa. Sedan gick det över till vattenfärg/tusch och att jobba med penslar. I gymnasiet ville jag vidga mina vyer och pröva på något nytt, så jag sökte till Westerlundska Gymnasiet i Enköping. Där utbildade jag mig inom motivlackering.

Jag fick lära mig att jobba med airbrush och spraykonst, som idag även är en del av den konst jag arbetar med.

Abstrakt konst
Abstrakt konst kan i stort sätt se ut hur som helst. Inga regelbundna motiv. Det ser ut som, ska vi kalla det "lite spräckliga ytor" med en blandning av diverse färger. Jag har tagit med mig det jag lärde mig i gymnasiet och mina tidigare kunskaper av att jobba med penslar. Jag målar en grund i tavlan med akvarellfärger tills jag känner mig nöjd med nyanserna. Sedan kompletterar jag med sprayfärger i de färger jag vill ha. Fasen fortsätter med att jag skuggar med olika tillbehör, t.ex. papper, spackelspade, tejp m.m för att få ut motivet till själva tavlan. Efter det är tavlan klar för allmän beskådning.

Är du intresserad Axels verk? Eller vill du veta mer?

Kontakta honom på: 076-295 68 80, eller på instagram: @axelagren.art

Axel tar emot beställningar, gärna efter dina önskemål.

Attila Gal
HåboPortalen
ICA Maxi Bålsta