Hem | Skokloster | Julmarknad på Skoklosters slott – första advent

Julmarknad på Skoklosters slott – första advent

image

Julmarknaden på Skoklosters slott är mer än en vanlig julmarknad. På slottet, ett av världens bäst bevarade barockslott och valt till Sveriges vackraste slott, erbjuds visningar i ett spännande skymningsljus. Och Borgården fylls med ett 25-tal utställare med utvalda hanverkare och producenter av julbordets delikatesser.

Barnverkstan är öppen, där kan barn göra egna julkort, kanske inspirerade av miljön, och traditionella smällkarameller.

Julstämning kring slottet
Årets jul på slottet har en större bredd, mer jul och en god blandning av julsaker, julklappar, mat och dryck, julkransar mm. Tillsammans med gediget hantverk borgar dagarna för en god marknad, säger Christer Lindh, projektledare för Julmarknaden och fortsätter, julen sätter sin prägel på hela närområdet kring slottet. Värdshuset, Sejour Skokloster Wärdshus serverar både jullunch och julbord. Kyrkan håller gudstjänst i adventstider med sång på söndagen. Kaféet på Macken har grillning och säljer även julklappar och granar tillsammans med Skoklostergruppen. Slottscaféet håller öppet med god mat och dryck.

Fakta
Lördag den 30 november & söndag 1 december
I år öppnar julmarknaden kl 11 och har öppet fram till kl 16.
Fri parkering och fri entré till julmarknaden på Borgården

Visningar: kl 11.15, 12.15, 13.15 , 14.15. Gratis för barn, vuxna 110 kr
Barnverkstan, kostar 20 kr, och fiskdammen är öppen kl 11-16
Jul på Skokloster slott är ett samarbete mellan Skoklosters slott, Skoklostergruppen, Svenska kyrkan i Håbo, Sejour Skokloster Wärdshus och Leader  Norr Mälarstranden

Källa: Skoklosters slott