Hem | Skokloster | Turistinfo på ny plats

Turistinfo på ny plats

image

I år liksom förra sommaren är turistinformationen i Håbo kommun placerad i Stenhuset i Skokloster. I år är den dock placerad i ett av de mindre rummen mitt i Stenhuset bakom Galleri Magno Art och ligger därmed ganska undanskymt.

De som trots allt hittar den kan räkna med att få den information de söker om kommunen, Skohalvön, Stenhuset och slottet. Precis som förra året finns även broschyrer, kartor och foldrar från andra delar av landet, något som många uppskattade väldigt mycket förra sommaren .
 
Nytt för i år är att det kommer att finnas cyklar att hyra på Macken. Tillsammans med en informationsrik och detaljerad cykelkarta som är på väg att framställas, skall man kunna cykla omkring på Skohalvön.  Därmed blir det möjligt att uppleva naturreservat och andra platser som man kanske aldrig skulle ha möjlighet att besöka om man kommer med bil, båt eller buss. Andra nyheter är konstutställningarna i Magnus Säkers Gallery Magno Art i Stenhuset. Invigningen av galleriet var Birgitte Söndergaards välbesökta vernissage på Nationaldagen. Efter premiären kommer andra konstnärer att ställa ut sina verk varje vecka hela sommaren.
 
Något som också behöver synliggöras mer är den stora informationstavlan på väg 263 strax före infarten på väg 555 mot Skokloster som sattes upp för något år sedan. Tavlan är placerad parallellt med en mycket hårt trafikerad väg efter en lång raksträcka och är svår att upptäcka. Risken är att den ställer till med trafikproblem istället. 
 
Både Trafikverket och Håbo kommun har fått förslag att placera informationstavlan (med rastplats och ev. toaletter) ett par hundra meter in på Skoklostervägen. Där skulle det vara ett perfekt läge och dessutom trafiksäkert. Då slipper de som redan är i Skokloster att stanna och fråga hur man kommer till Skokloster, vilket sker ganska ofta idag.

Tommy Hildorsson