Hem | Skokloster | Nyheter från Skoklosters slott

Nyheter från Skoklosters slott

image

I sommar är fester i fokus på Skoklosters slott. Sommarens utställning handlar om Barockfesten, en speciell fest vanlig bland kungar och fina adelsmän för flera hundra år sedan.

Hur gick fester till för länge sedan på ett slott? Följ med på en visning med dramatiserade inslag för hela familjen hur slottet kommer till liv.
Entré: 160 kr/vuxen, 60 kr/barn (7-18 år)
Dagar 4, 11, 18 & 25/7 kl 14–15

Sjövägen till Skoklosters slott
I sommar kan du komma till Skoklosters slott per båt, både från Uppsala och Stockholm – det vanligaste sättet att färdas till slottet långt fram i tiden. Farvattnen utanför  vid slottet utgjorde den tidens  E 4!
Här ges mer information
http://skoklostersslott.se/sv/besok/hitta-hit

Aktuellt
Barockfesten – en utställning om något storslaget
I slottets bottenvåning framkallar vi minnet av barockfestens prunkande överflöd genom de föremål som finns kvar på Skoklosters slott. En trappa upp i Kungssalen visas en suggestiv scen från den svenska fredsbanketten i Nürnberg, efter 30-åriga kriget. Där deltog slottets byggherre Carl Gustaf Wrangel. 
I Brahematsalen, på samma våningsplan, har måltidsformgivaren Lars Eriksson dukat upp ett barockbord som han benämner som ”Barockfesten – en tillställning med flera bottnar ”
Barockfesten, till för vem? Vem står för uppvisningen, vem betalar för överdådet?  Och ställer frågan– vilka krig, vilka sorger lagras under den framgångsrika arenan?

Läs mer http://skoklostersslott.se/sv/barockfesten

Upplev slottets praktfulla salar och salonger!
Antingen gå på egen hand i Wrangel- och Brahevåningarna, i interiörer med det yppersta av tidens konsthantverk, måleri, möbler och textilier! 

Följ med på en guidad tur upp för trapporna och besök fler rum i slottet, bland annat Wrangels rustkammare och den ofullbordade salen, den stora bankettsal som förblivit en byggarbetsplats sedan 1600-talet -
Visningar 11.30, 12,13, 13.30 15,15.30, 16
På engelska 12:30, 14
Familjevisn 14.30 

Caféet är öppet
Slottscaféet, beläget i slottet, bjuder på läcker och välsmakande förtäring, både måltider och smörgåsar, pajer och kakor.


Adress:  Skoklosters slott  746 96 Skokloster, www.skoklostersslott.se
Entré 100 kr. Guidad tur tillägg 40 kr. Barn och ungdom t o m 18 år fri entré.
En visning av slottet är gratis för barn upp till 19 år och kostar 140 kr för vuxna.
Årskort (personligt):  12 månader med fri entré, 200 kr
Öppet dagligen 11-17

Källa: Skoklosters slott