Hem | Skokloster | Hemliga rum en dag en chans på Skoklosters slott den 28 maj

Hemliga rum en dag en chans på Skoklosters slott den 28 maj

image

Ett exklusivt tillfälle att följa den avancerade takrenoveringen på världens bäst bevarade barockslott, Skoklosters slott, som förvaltas av Statens Fastighetsverk.

Den 28 maj ges visningar varje halvtimme mellan 10 och 16 under takåsarna av expertis. En guidning i slottsparken äger också rum en gång i timmen av kulturarvsspecialister. Vid ”prova –på-stationer” får man ta del av plåtslagning och understrykning av taktegel. Missa inte när timmerarbetarna visar sitt hantverk!

Hemliga rum är ett sätt för Statens fastighetsverk(SFV) att visa deras uppdrag – att ta hand om Sveriges statligt ägda kulturhistoriska fastigheter. Den 28 maj är en dag när dörrar till rum och platser öppnas som annars inte visas. Det är första gången som Skoklosters slott deltar.

Biljetter till visningarna finns i ett informationstält. Till visningarna under takåsarna är åldersgränsen 10 år och de är tyvärr ej tillgänglighetsanpassade. Guidningen i parken görs av kulturspecialisterna Anders Glassel och Per Linder, varje heltimme som tar ca 45 minuter.

Slottet har fri entré & visningar flera gånger om dagen i stora delar av slottet som kostar 60 kr

Hur tar man sig hit: http://skoklostersslott.se/sv/besok/hit   

Attila Gal