Hem | Övriga Nyheter | Sommarens semesterminnen

Sommarens semesterminnen

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Det närmade sig sommar och längtan efter något annat, en resa av något slag gjorde sig påmind. Kanske ett besök till de norra delarna av vårt vackra land skulle vara en upplevelse, men tankarna på en resa till ett annat land lockade också. Efter lite sökande på Internet och inspiration av vänner och bekanta blev det Grekland.

De turkiska bergen tonar upp sig likt monster långt bort i horisonten medan det salta azurblå vattnet rullade in mot land. Foto: Tommy Hildorsson De turkiska bergen tonar upp sig likt monster långt bort i horisonten medan det salta azurblå vattnet rullade in mot land. Foto: Tommy Hildorsson


För många år sedan var jag till den grekiska ön Santorini så jag hade smakat lite på den grekiska atmosfären. Nu hittade jag en resa till Rhodos där flyg, mat på planet och transfer till hotell med frukost verkade lockande. Det blev den resan – till Rhodos stad på ön Rhodos i Grekland, sju dagar.

Så började resan
På Arlanda meddelades en gate vid incheckningen, något som ändrades strax innan avgång varför det blev lite stress i början – men planet lyfte med samtliga passagerare ombord. Några timmar senare efter att jag på ett krampaktigt sätt, i det trånga utrymmet mellan stolarna på planet, intagit maten som serverades i små skålar och betalt 50 kr för ett glas vin, landade vi på Rhodos flygplats. Den ljumma fuktiga luften på Rhodos fick mig minnas Filippinerna som jag besökte för några år sedan. Men det här var en annan del av världen och nu väntade transporten med buss till staden Rhodos. Efter lång väntan i bussen bar det av och väl framme på hotellet checkade jag in, lämnade all packning på rummet och gick till stranden för att ta ett efterlängtat första dopp i Medelhavet.

Sol, vind och vatten på erotikens ö
De turkiska bergen tonade upp sig likt monster långt bort i horisonten medan det salta azurblå vattnet rullade in mot land. Solkatterna dansade på vattenytan och följde med vågorna till stranden där allt blandades till ett skum som fräsande kastade sig upp på land. Havet hämtade andan för ett ögonblick och allt upprepade sig gång på gång. På stranden låg solbadande turister på solstolar med tillhörande parasoll. Den ljumma vinden svalkade och gjorde upplevelsen på stranden behaglig och skön. Blev det för varmt var det bara att ta sig ännu ett dopp i det klara och sköna Medelhavet som omger ön.

Svenskar på Rhodos
Efter någon dag upptäckte jag att det var väldigt många svenskar på ön. Det fick mig att tänka på hur det är i några av Stockholms förorter, hur svårt det kan vara att uppbringa någon genuin svensk där. Olika länders kultur mattas av i och med den skenande globaliseringen. Något som man märkte av även i Grekland.
Att resa ensam kräver att man underhåller sig själv. Är man inte den sociala typen som gillar nattliv med krog- och restaurangbesök så är nog ett hotell längre ut på landsbygden att föredra. Bor man som jag gjorde, mitt inne i staden, får man nog ta sig några glas vin på kvällen för att lättare kunna somna då det var mycket musik, skrik och övrigt sorl på restauranger och gator hela nätterna.
Några rundvandringar i staden, bad och en utflykt på skoter var vad de första dagarna innehöll. En dag gick jag vilse och blev tvungen att ta en taxi tillbaka till hotellet. Att ge sig ut på vägarna är dock förenat med livsfara för alla har bråttom och kanske mest de som åker skoter och motorcykel. De far fram på vägarna som ”skollade troll” och de flesta är utan hjälm. Ibland är de till och med tre personer på en skoter, alla utan hjälm.

Dags att resa hem
Snart var det dags att återvända till Sverige. Jag hade fått uppleva landet där man röker på restauranger, hotell och andra offentliga platser, åker scouter och motorcykel utan hjälm och låter fordonen gå på tomgång hur länge som helst. Om det finns lagar och förordningar mot detta låter jag vara osagt, om de finns efterlevs de ändå inte.
Hotellrummet var okay förutom att toaletten var så liten att man måste ha dörren öppen och rumpan utanför när man tvättade ansiktet. Toalettstolen var så nära väggen att det var svårt att ”komma på plats”. Det blev ändå en bra vecka och det stod inte på förrän det var dags att åka hem. Det var först då man började känna till hotellet, omgivningen och andra turistande svenskar. Men det sägs ju att man skall lämna något när det känns som bäst och jag hade ju fått uppleva sol, vind och vatten i erotikens och ungdomarnas paradis – Rhodos.

Tommy HildorssonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Album

Costa Fortuna, ett spektakulärt fartyg Härliga vågor I Gamla stan Lustjakter Pojke med hund Solnedgång Vackert i Gamla stan Vackra träd Västra sidan av Rhodos stad

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2739