Hem | Övriga Nyheter | 4G - snart i Bålsta

4G - snart i Bålsta

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Telia fortsätter utbyggnaden av Sveriges största 4G-nät med fler orter, bland annat i Bålsta. Detta innebär att fler får tillgång till 4G och möjligheten att surfa snabbare och använda mer bandbreddskrävande tjänster med mobilt bredband. Under 2012 planeras cirka 400 nya orter få 4G.De senast tillkomna skärgårdsorterna på västkusten som nu får 4G är Asperö, Brännö, Fotö, Rörö och Öckerö. Också på östkusten växer 4G-nätet där Muskö utöver redan befintliga ställen i Stockholms skärgård, nu får tillgång till det snabbare mobila bredbandet. Övriga nya 4G-orter är Björlanda, Bålsta, Nolvik, Skoghall, Torslanda och Tumlehed. På bara två år har världens första 4G-nät växt i rekordfart och finns idag på över 200 stora och små orter över hela Sverige.

– Oavsett var man befinner sig har det blivit allt viktigare för våra kunder att kunna göra mer när de är mobilt uppkopplade, som att titta på streamad film, spela onlinespel och delta i videokonferenser. Vi ser också att våra kunder i allt högre utsträckning använder fler uppkopplade prylar samtidigt till sitt mobila bredband, vilket underlättas med en snabb 4G-uppkoppling, säger Ulrika Steg, chef för Mobilitetstjänster på Telia.

Vad är 4G?

4G är fjärde generationens nät för mobil kommunikation med praktiska datahastigheter på upp till 80 Mbit/s. 4G-nätet är helt IP-baserat till skillnad mot dagens 2G- och 3G-nät där både röst- och datatrafik får samsas.

Attila Gal
Håbo Portalen

Läs mer på http://telia4g.se/?p=1615Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2759