Hem | Övriga Nyheter | Håbo kommun genomför etnografisk studie

Håbo kommun genomför etnografisk studie

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Som en del i arbetet med att utveckla centrala Bålsta från tätort till stad genomför Håbo kommun en etnografisk studie under hösten. En studie med etnografisk prägel har ett individ- och medborgarperspektiv för att fånga upp Håbobornas drivkrafter och behov i vardagen.

Bålsta centrum | Foto: Attila Gal Bålsta centrum | Foto: Attila Gal


Flera etnologer kommer att genomföra undersökningen utifrån hur människor vistas i centrala Bålsta. De huvudsakliga frågeställningarna i undersökningen är hur man transporterar sig inom, till och från centrala Bålsta samt hur Bålsta kan bli en mer levande småstad. De kommer bland annat intervjua människor som rör sig kring Bålsta centrum.

– Vi har valt denna metod efter ett liknande projekt i Ulricehamns kommun, säger Fredrik Holmgren, samhällsplanerare på plan- och utvecklingsavdelningen. Genom en etnografisk studie får vi större kunskap om Håbobornas resemönster och kan på så sätt planera ett centrum som är bättra anpassat efter människors vardag.

Med ett tydligt medborgarperspektiv ger den etnografiska metoden kunskap om vilka sociala och kulturella värden som en plats är laddad med. Utifrån detta kan man ta ställning till vad som ska bevaras, förändras eller tas bort i den kommande planeringen.

Undersökningen startar helgen vecka 41 och pågår under hela hösten.

Källa: Håbo kommunPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2747